Graikija euforijoje - į skolų kamuojamą šalį ateina Tesla ir jau žadamos tiesiog išskirtinės sąlygos: kaip viskas vyks, ką čia darys Tesla, ko tikisi Graikija ir kodėl abiem pusėms tai labai naudingas sandėris  (10)

Tesla Atėnuose statys tyrimų ir vystymo padalinį, tai turėtų padėti tiek Graikijos ekonomikai, tiek ir pačiai Teslai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elonas Muskas, Tesla įkūrėjas ir vykdomasis direktorius, planuoja atverti inžinerijos padalinį Tesla Greece, kuriame bus kuriamos naujos elektros motorų technologijos.

Trys svarbiausi Tesla'os dizaineriai kilę iš Graikijos ir baigę Nacionalinį technikos universitetą Atėnuose. Tesla planai Graikijai itin svarbūs.

Šie planai tokie svarbūs, kad Hellenic Entrepreneurs’ Association vadovas, Vasilis Apostolopoulos, naujų produktų bandymams pasiūlė nemokamai naudoti jo paties pramonės įmones.

„Asmeniškai parašiau Muskui, norėdamas pasveikinti Tesla Greece … ir pasakyti, kad jo kompanija ateinančius 10 metų galės nemokamai naudotis mano grupės pramonės įmone šalia Korinto, kad Graikija galėtų būti pasaulinių inovacijų avangarde,“ Guardian pranešė Apostolopoulos, kalbėdamas kasmetiniame Delfų ekonomikos forume.

Apostolopoulos sakė, kad šis žingsnis buvo „pasitikėjimo balsas“ skolų kamuojama šalimi. Apostolopoulos, kuris dar yra ir vadovauja Athens Medical Group, pirmaujančiai privačios sveikatos priežiūros tiekėjai, sakė suteiksiantis visą medicininę priežiūrą metams visiems Tesla Greece darbuotojams, o taip pat užsienio darbuotojams, kurie lankysis šalyje kompanijos verslo reikalais.

„Tai mažiausia, ką galime padaryti, atsidėkodami ir sveikindami pono Musko pasitikėjimo balsą Graikijos verslu, tyrimais ir technologija,“ sakė jis.

Inžinieriai samdomi iš Demokrito Centro

Elektromobilių gamintojas Europoje įsikūręs tik JK, Nyderlanduose ir Vokietijoje. TIkimasi, kad Tesla Greece dirbs nedidelė specialistų komanda, kuri sutelks dėmesį į elektros motorų technologiją.

Manoma, kad Tesla atstovybė Graikijoje pritrauks bent 50 Inžinierių iš Demokrito mokslinių tyrimų centro. Padalinyje bus tyrimų ir vystymo centras, veiksiantis kaip bazė pietryčių Europoje.

„Graikijoje stipri ir talentinga elektros motorų inžinerija, o technikos universitetai siūlo pritaikytas programas ir specializuotus elektros motorų technologijų įgūdžius,“ sakė pranešėjas.

Kompanija planuoja, kad trys Tesla dizaineriai, pagrindinis motorų dizaineris Konstantinos Laskaris; motorų dizaino inžinierius Konstantinos Bourchas ir Vasilis Papanikolaou grįš į Atėnus.

„Labai džiaugiamės, priimdami visus talentingus inžinierius, grįžtančius dirbti su mumis,“ sakoma Demokrito centro pranešime.

Buvo pranešta, kad Tesla jau kalbėjosi su Graikijos vyriausybės atstovais. Taip pat manoma, kad svarbų vaidmenį suvaidino ir Tesla vyr. motorų dizaineris Kostis Laskaris.

Žingsnis pasitarnaus ir Tesla ir Graikijos ekonomikai

Manoma, šis žingsnis bus bus itin naudingas tiek Graikijos ekonomikai, tiek ir Teslai, pranešusiai apie 2017 metų paskutiniojo ketvirčio nuostolius ir gamybos sunkumus. Tesla pranešė apie $675,4 milijonų nuostolius per tris paskutiniuosius pernai metų mėnesius. Per tą patį 2016 metų periodą kompanija pranešė patyrusi $121 mln nuostolių.

Tesla daug išleido kitos kartos elektromobilių, Model 3 sedanų, sunkvežimių ir kitų produktų gamybai. Kompanijai taip pat buvo nelengva pasiekti Model 3 gamybos tikslus.

Sibel Nicholson

interestingengineering.com

Via: The Guardian

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai (10)