„Microsoft“ perima milžinišką programinių kodų saugyklą, kuria naudojasi tūkstančiai programuotojų ir tokios įmonės kaip „Apple“, „Amazon“ bei „Google“  (7)

Savaitgalį paplitus gandams, kad „Microsoft“ ketina pirkti programuotojams skirtą interneto platformą „GitHub“, publikuotos ir patikimos oficialios žinios, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai antras stambus „Microsoft“ pirkinys po to, kai generalinio direktoriaus pareigas korporacijoje pradėjo eiti Satya Nadella. Pirmasis jo pirkinys prieš dvejus metus buvo „LinkedIn“ socialinis tinklas, už kurį sumokėti 26,2 mlrd. JAV dolerių.

„GitHub“ 2015 m. buvo įvertintas 2 mlrd. dolerių, tačiau dabar už šią platformą „Microsoft“ sumokėjo 7,5 mlrd. dolerių.

„GitHub“ - milžiniška programinių kodų saugykla – pastaruoju metu smarkiai išpopuliarėjo ir tarp pavienių programuotojų, ir tarp pačių didžiausių kompanijų. „GitHub“ naudojasi net tokio kalibro įmonės, kaip „Apple“, „Amazon“ bei „Google“. Tiesa, aktyviausiai šia platforma naudojasi būtent „Microsoft“ programuotojai – daugiau nei 1000 šios įmonės darbuotojų aktyviai kelia naujus programinius kodus į „GitHub“ saugyklą. Joje netgi galima rasti originalų klasikinio „Windows File Manager“ kodą.

„GitHub“ šiuo metu saugo 80 mln. programinių kodų, platformą pildo 27 mln. individualių programuotojų ir 1,8 mln. įmonių bei organizacijų.

„The Verge“ skelbia, kad sandoris su „GitHub“ įvyko daugiausiai dėl teigiamo požiūrio į „Microsoft“ vadovą Satya Nadella.

Nuo pat S. Nadella tapimo korporacijos vadovu, „Microsoft“ itin aktyviai investuoja į atvirojo kodo technologijas. „Microsoft“ į atvirą kodą pervedė „PowerShell“, „Visual Studio Code“ ir „Microsoft Edge JavaScript“ variklį. Taip pat korporacija bendradarbiavo su „Canonical“ siekiant geresnio „Ubuntu“ suderinamumo su „Windows 10“, įsigijo bendrovę „Xamarin“ siekiant stiprinti mobiliųjų programėlių kūrimo pajėgumus.

Jau dabar „Microsoft“, tobulindama „Windows“ operacinę sistemą, naudojasi atviro kodo „Git“ versijų kontrolės sistema. Smarkiai išpopuliarėjo „Microsoft Visual Studio Code“ aplinka, leidžianti programuotojams kurti ir taisyti interneto ir debesines programas.

Žinoma, šis įsigijimas programuotojams sukels daug klausimų – ypač aršiausiems atvirojo kodo filosofijos šalininkams, kurie įtariai vertina bet kokius „Microsoft“ veiksmus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai (7)