„Lenovo“ žadėjo revoliuciją, tikrą technologinį proveržį, bet viskas baigėsi visišku šnipštu? Išgarsėjusi išmaniojo telefono „Lenovo Z5“ istorija ir kas iš tikro gavosi  (1)

Likus mažiau nei mėnesiui iki išmaniojo telefono Z5 pristatymo, Kinijos įmonė „Lenovo“ pradėjo nedidelėmis dozėmis į viešumą leisti informaciją apie naująjį įrenginį. Įmonės viceprezidentas Changas Chengas Kinijos socialiniame tinkle „Weibo“ dalijosi piešiniais įrenginio, kurio priekinėje sienelėje nėra nieko, išskyrus ekraną, rašo „The Verge“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

C. Chengas žadėjo, kad tai bus technologinis proveržis, kad įrenginio ekrano ir priekinės sienelės plotų santykis bus 95 procentai. Po trijų savaičių paaiškėjo: piešiniai buvo fantazija, technologijų proveržio nėra, o 95 proc. plotų santykiu net nekvepia.

Kinijoje pristatytą „Lenovo Z5“ pirkėjai iš Kinijos gali užsisakyti jau dabar, tačiau tikroji įrenginio išvaizda smarkiai skiriasi nuo pažadų, kuriais buvo švaistomasi iki pristatymo. Mat vietoj „pilno ekrano“ įrenginio, koks buvo žadamas iš anksto, galime matyti šiai dienai daugiau ar mažiau standartiškai atrodantį telefoną su „iškirpimu“, panašiu į „Apple iPhone X“. Maža to, ekrano apačioje yra ir rėmo „pagurklis“. C. Chengo platintose nuotraukose jokio iškirpimo nebuvo. O tikrasis ekrano ir priekinio paviršiaus plotų santykis tesiekia 90 procentų.

Įvertinus tai, kiek trunka išmaniųjų telefonų projektavimas ir ruošimas gamybai, sunku įsivaizduoti, kad tai galėjo būti klaida ar senesnio dizaino varianto reklamavimas. Ir tai nebuvo „miglotas“ naujo telefono dizaino atvaizdavimas. Tai nebuvo nė iš tolo panašu į kitų produktų smarkiai ribotų detalių, kurias dar slepia šešėliai ir nutylėjimai, atskleidimą.

Vienas iš „Lenovo“ vadovų tiesiai šviesiai parodė projektavimo eskizą ir produkto kompiuteriniu būdu sukurtą atvaizdą, iš kurių nė vienas neatitinka tikrojo pristatyto produkto.

Kompiuterinio dizaino nuotraukoje matoma visa kairė telefono pusė, kurioje iškirpimo nematoma nė ženklo. Tai, kad ankstyvas projektuotojų eskizas neatitinka galutinės produkto išvaizdos, nėra labai stebinantis dalykas, tačiau tokio eskizo platinimas likus vos trims savaitėms iki produkto oficialaus pristatymo jau aiškiai žinant, kad tarp eskizo ir produkto yra nedaug kas bendro, tikrai nėra įprasta.

Vėliau internetu buvo išplatinta nuotrauka, kurioje palyginama „Lenovo“ publikuota oficiali, žiniasklaidai skirta įrenginio nuotrauka ir tikras įrenginio atvaizdas, kurį užfiksavo socialinio tinklo „Twitter“ vartotojas @UniverseIce. Šioje nuotraukoje matomas dar didesnis skirtumas tarp to, ką norėjo parodyti „Lenovo“, ir realybės.

Kalbant apie patį įrenginį, Z5 nėra aukščiausio lygio išmanusis telefonas. Kinijoje jo kainos apatinė riba bus 1300 juanių (173 eurai). Telefone yra 6,2 colių įstrižainės, 2246×1080 taškų raiškos LCD ekranas, „Qualcomm Snapdragon 636“ platforma, 6 GB darbinės atminties, 64 GB nuolatinės atminties, 3300 mAh talpos akumuliatorius.

Kaip vidutinio lygio telefonui tokia kaina ir ypač toks įrenginio dizainas yra tikrai patrauklūs. Tačiau sąmoningas melas prieš pristatymą įverčia deguto kupiną šaukštą į medaus stiklainiuką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(11)
(-10)

Komentarai (1)