Tai pirmasis toks laivas visame pasaulyje ir jis gali sukelti naują revoliuciją laivininkystės sektoriuje: „Toyota“ remiamas unikalus laivas išplaukė į kelionę aplink pasaulį (Video)  (12)

Pasaulis vis labiau stengiasi taupyti energiją bei pereiti prie mažiau taršių ir aplinkai draugiškesnių energijos šaltinių. Deja, bet pasaulyje yra fiksuojamas nerimą keliantis taršos lygis ir būtent iškastinis kuras yra pagrindinė aplinkosaugininkų galvos skausmo priežastis.

Ne tik įprastuose keliuose, bet ir vandens telkiniuose plaukiojančios transporto priemonės naudoja iškastinį kurą, dėl ko vis labiau blogėja vandens kokybė. Viskas skamba gana niūriai? Tačiau įsivaizduokite kruizinį laivą, kuriam nereikia iškastinio kuro ir jis dėka vandenilio, vėjo ir saulės energijos vis tiek plaukia. Skamba kur kas geriau ir toks laivas jau egzistuoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskutinės naujienos daugeliui žmonių suteikė vilties, kad vandens transportas taip pat gali pasikeisti, kaip, kad stebime vis greitėjantį perėjimą nuo tradicinių automobilių link elektromobilių.

Victorien‘o Erussard‘o  sukurtas laivas pavadintas „Energy Observer“. Tad kuo šis laivas toks išskirtinis?

Jis naudoja ne vieną, o net du atsinaujinančius energijos šaltinius ir jau keliauja po pasaulio vandenynus nesukeldamas visiškai jokios toksinės žalos aplinkai. Šios kelionės aplink pasaulį su „Energy Observer“ laivu tikslas yra patikrinti ar jis iš tiesų galės plaukti vien tik pasikliaudamas atsinaujinančia energija ir nereikės panaudoti jokio papildomo iškastinio kuro. Jis taip pat yra itin lengvas ir tylus.

Laivas sugeba pašalinti jonus bei druskas iš vandenyno vandens ir pasigaminti sau vandenilio. Šis kuras yra saugomas tol, kol jo prireiks kelionės metu. Tai veikia tarsi papildoma energijos baterija. Laivas taip pat varomas vėjo jėgainėmis ir saulės elementais.

„Energy Observer“ projektas yra remiamas visiems puikiai žinomos „Toyota“ kompanijos. Planuojama, kad Victorien‘o Erussard‘o laivas aplink pasaulį plaukios šešerius metus ir visą šį laiką bus varomas tik saulės, vėjo, vandens ir vandenilio energija.

Numatyta, kad laivas nukeliaus į 50 skirtingų šalių, įskaitant Italiją bei Veneciją. Beje, jie Venecijoje jau buvo. Visą informaciją galite sekti jų oficialioje Facebook paskyroje.

Ši inovatyvi idėja Erussard‘ui atėjo į galvą po to, kai jis pats suvokė, kad reikia kažkokios alternatyvos įprastiems energijos šaltiniams. Ši mintis jį aplankė tuo metu, kai jis dalyvaudamas lenktynėse su savo laivu keliavo per vandenyną ir jam staiga baigėsi kuras.

Šis prieš 5-erius metus nutikęs įvykis paskatino kapitoną ir šios idėjos iniciatorių Erussard‘ą sugalvoti visiškai naują koncepciją, kuri šiandien skamba išties revoliucioningai. Ir dabar ši mintis pavirto realiu „Energy Observer“ katamaranu, kuris plaukioja po vandenynus varomas vien tik atsinaujinančia energija.

Pagrindinis Erussard‘ą ir su juo drauge keliaujančio Jerome‘io Delafosse‘io tikslas yra visos kelionės metu pasikliauti vien tik atsinaujinančia energija ir nenaudoti jokio iškastinio kuro.

Nuo kelios pradžios šis „Energy Observer“ laivas jau nukeliavo daugiau kaip 7000 jūrmylių. Per šešerius metus planuojama aplankyti 50 skirtingų šalių ir sustoti 101 vietoje.

Šiuo metu laivas plaukia aplink mūsų planetą ir jei ši kelionė bus sėkminga bei parodys, kad galima vandeniu keliauti pasikliaunant vien tik atsinaujinančia energija, tai netolimoje ateityje leis išspręsti daugelį laivų sukeliamų aplinkosaugos problemų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(38)
(2)
(36)

Komentarai (12)