Jeffas Bezosas valdo trilijono dolerių kompaniją - kaip atrodo įprasta jo diena?  ()

„Amazon“ vertė jau yra perkopusi 1 trilijono dolerių ribą. Tai buvo neišvengiama, nes ši prekybos milžinė auga kaip ant mielių, o jos akcijų vertė tik kyla. „Amazon“ nuo pat jos įkūrimo yra valdoma vieno žmogaus - Jeffo Bezoso. Tačiau, nepaisant kompanijos augimo, Bezoso diena atrodo maždaug taip pat.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jeffas Bezosas pabunda tada, kai nori jo organizmas. Taip - „Amazon“ vadovas nenaudoja žadintuvo ir dėl to nė kiek nesijaudina, nes į darbą tikrai nepavėluos. Taip yra dėl to, kad jis eina anksti miegoti ir natūraliai pabunda palyginti anksti. Tuomet jis pavalgo sočius sveikus pusryčius su žmona rašytoja MacKenzie Bezos. Pusryčiams turtingiausias pasaulio žmogus įprastai renkasi tik kokybišką, sveika maistą, tačiau kartais jis mėgsta išbandyti ir ką nors keisto, ypač jei tenka valgyti ne namie. Pavyzdžiui, pusryčių aštuonkojį.

O ką tada ryte veikia Bezosas? Ogi leidžia laiką su šeima, jei nėra neatidėliotinų reikalų. Jis turi 4 vaikus - tris sūnus ir vieną dukterį, kurią įsivaikino Kinijoje. Yra žinoma, kad Bezosas sportuoja, tačiau neaišku, kokia mankšta jam patinka labiausiai. Na, o tada ateina laikas susitikimams.

Bezosas su investuotojais susitinka retai. Jis nemano, kad jie turi ką jam patarti, bet juos reikia informuoti. Tam per metus skiriamos vos 6 valandos. Tačiau Bezosui tenka susitikti su „Amazon“ darbuotojais, padalinių vadovais, naujų projektų vykdytojais. Kuo toliau, tuo žmonių, su kuriais reikia pasikalbėti, yra daugiau. Tačiau Bezosas turi labai paprastą taisyklę - susitikime gali dalyvauti tik tiek žmonių, kad juos būtų galima pamaitinti dviem picomis.

Na, o tada ateina laikas aplankyti vykdomus projektus, jei tik Bezosas turi noro. Dažniausiai tai nėra susiję su „Amazon“ - Bezosas yra didelis kosmoso tyrimų technologijų mėgėjas, todėl noriai stebi „Blue Origin“ darbą. Bezosas neturi pietų ritualų. Kartais jis valgo restoranuose, kartu tvarkydamas verslo reikalus. O kartais pavalgo iš maisto furgono kur nors gatvėje. Bezosas mėgsta išbandyti naują maistą - jei meniu yra kas nors, ko jis nėra valgęs, jis tai būtinai ir užsisakys. Beje, „Amazon“ darbuotojai nemokamų pietų negauna - Bezosas nemėgsta tokio išlaidavimo.

Galiausiai, vakare Bezosas dar turi laiko sportui, knygoms ir vakarienei su šeima. Po vakarienės vyras visada suplauna indus - juokaudamas sako, kad tai yra seksualiausias dalykas, kurį jis daro. Galiausiai ateina laikas miegui - Bezosas miega bent 8 valandas per naktį - kitaip jaučiasi nedarbingas.

„Amazon“ tapo antrąja trilijonine JAV kompanija po „Apple“. Šiuo metu Bezoso turtas vertinamas 166,8 milijardais JAV dolerių ir dabar auga itin sparčiai. Taip yra dėl to, kad investuotojų optimizmas dėl kompanijos ateities dabar yra itin pakurstytas - „Amazon“ kelyje nesimato kliūčių. Beveik nėra abejonių, kad Bezoso turtai perkops 200 milijardus dolerių dar iki metų pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(6)
(10)

Komentarai ()