8 „Chrome“ plėtiniai, padėsiantys „YouTube“ išbandyti neregėtai patogiai  (1)

Šie papildiniai vaizdo įrašų paslaugą pavers išsamia švietimo platforma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„YouTube“ socialinis tinklas yra vienas populiariausių žinių šaltinių: ši paslauga turi daugybę mokymo vaizdo įrašų. Tačiau svetainėje labai trūksta funkcijų, kurios galėtų žinių išplėtimo procesą padaryti daug patogesniu. Laimei, tam yra yra papildomi plėtiniai.

„Rocket Note“

Įsivaizduokite, kad, žiūrėdami vaizdo įrašą, sužinote kažką naujo, ir turite tai nedelsiant užsirašyti. Įdiegę „Rocket Note“, šalia kiekvieno klipo atsiranda užrašų knygelė. Padarykite joje įrašą ir jis bus išsaugotas su nuoroda į reikiamą vaizdo įrašo momentą.

„Rocket Note“ turi žiniatinklio programą, per kurią galite peržiūrėti įrašus. Užrašai sinchronizuojami tarp įrenginių ir jais lengvai galima dalintis su draugais.

Nemokamoje papildinio versijoje yra apribojimas, galima pasižymėti 30 pastabų. Norėdami pašalinti apribojimą, jūs turite sumokėti penkis dolerius (apie 4,50 €) per mėnesį.

„Invideo“

Programa leidžia ieškoti informacijos pagal subtitrus, jei tokie yra. Tai yra patogu, kai jums reikia rasti informaciją konkrečia tema ilgame vaizdo įrašų sąraše.

Paspauskite žalios spalvos mygtuką po vaizdo įrašu – subtitrai chronologine tvarka bus rodomi dešinėje pusėje. Įveskite užklausą ir galėsite iškart pereiti prie reikiamos vietos.

„DF Tube“

Pėtinys išjungia „YouTube“ elementus, kurie gali trukdyti mokytis. Tai komentarai, rekomendacijos, automatinio atkūrimo funkcija, prenumeratos ir pan. Galite pasirinkti, kurios svetainės funkcijos bus išjungtos.

„Turbo Note“

„Turbo Note“ gali būti vadinama geresne alternatyva „Rocket Note“. Ji taip pat turi užrašų pasižymėjimo funkciją, laiko žymes ir sinchronizavimą, taip pat joje yra ir papildomų funkcijų.

Pavyzdžiui, „Turbo Note“ leidžia jums žiūrėti tą patį vaizdo įrašą kartu su draugais ir proceso metu dalintis pastebėjimais. Vietoj įprasto teksto lauko čia yra paveikslėliai.

Šis papildinys veikia ne tik „YouTube“, bet ir su tokiomis platformomis, kaip „Udacity“, taip pat „Netflix“. Pastabas, pasižymėjimus iš „Turbo Note“ galite perkelti į „Evernote“.

„Transpose“

Paprastas įrankis įvairiems garso parametrams pritaikyti. Jo pagalba galite pakeisti garso aukštį ir greitį taip kaip jums patinka.

Jei perkate pro – versiją, kuri kainuoja apie keturis dolerius (3,50 €), turėsite galimybę suskirstyti vaizdo įrašą atskiromis dalimis, stebėti tempą, naudoti sparčiuosius klavišus ir pan.

„BriefTube“

Daugelis mokymo vaizdų įrašų „YouTube“ yra labai ilgi, o reikiamos temos paieška kartais tampa problema. Norint ją išspręsti, jums padės programa „BriefTube“, kuri padeda kurti klipo turinio lentelę ir susieja raktinius žodžius su populiariomis temomis. Tiesa, tai veikia tik anglų kalba.

Atsidarę paskaitą, jūs galite sužinoti kada, pavyzdžiui, bus kalbama apie mikroekonomiką, o kada – apie „iPod“. Ir prie kiekvienos temos pridedama atitinkama nuoroda į „Wikipedia“.

Nemokamoje papildinio versijoje galite nuskaityti tik pirmąją vaizdo įrašo pusę. Mokama versija, panaikinanti šį apribojimą, kainuoja tris dolerius (apie 2,50) per mėnesį.

„Looper“

Vienintelė „Looper“ funkcija, tai – cikliškas video pakartojimas. Pasirinkite ištraukos pradžią ir pabaigą, ir ji pradės „suktis“ ratu.

Galite nurodyti, kiek kartų pasirinkta klipo dalis turėtų kartotis. Taip pat galima nustatyti, ar papildinys turi išsaugoti konkretaus įrašo ciklo nustatymus.

„Turn Off the Lights“

Kitas papildinys, kuris neleidžia atsijungti stebinti vaizdo įrašą. Jis užtemdo viską, išskyrus patį vaizdo įrašą. Galima koreguoti fono skaidrumą. Taip pat galite pasirinkti savo nuotrauką arba nustatyti gražų paveikslėlį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(9)
(15)
(-6)

Komentarai (1)