JAV kariuomenė bendradarbiauja su „Microsoft“: kodėl kareiviams prireikė papildytosios realybės įrangos „Hololens“? (Video)  ()

Korporacijos „Microsoft“ kuriamą papildytosios realybės įrangą „Hololens“ kai kurių valstybių karinės pajėgos jau dabar naudoja mokymo tikslais. Tačiau amerikiečiai netrukus šią technologiją kilstelės į aukštesnį lygį: pagal naują sutartį tarp „Microsoft“ ir JAV kariuomenės, technologijų įmonė kariams pateiks tikroms kovinėms misijoms ir apmokymams skirtos įrangos už 480 mln. JAV dolerių, rašo engadget.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot amerikiečių vyriausybės pateikto paaiškinimo, „tikslas yra padidinti karių mirtinumą pagerinant jų gebėjimą aptikti grėsmes, priimti sprendimus ir vykdyti kovinius veiksmus anksčiau už priešininką“.

JAV kariuomenė, surengusi viešąjį pirkimų konkursą, jame ragino dalyvauti „Microsoft“, „Magic Leap“ ir kitas įmones. Pagal konkurso sąlygas, turėjo būti sukurtas įrenginys, kuris atliktų naktinio matymo įrangos funkciją, gebėtų stebėti kario kvėpavimą ir kitus gyvybinius rodiklius, saugotų klausą ir registruotų sutrenkimo ženklus. Kol kas nėra žinomu, kaip „Microsoft“ sugebės pagal šiuos reikalavimus modifikuoti jau turimą „Hololens“ technologiją.

„Papildytosios realybės technologijos kariams pateiks daugiau ir geresnės informacijos, reikalingos sprendimams priimti. Ši nauja užduotis išplės mūsų ilgalaikį, pasitikėjimu grįstą bendradarbiavimą su Gynybos departamentu į naują sritį“, - leidiniui „Bloomberg“ teigė „Microsoft“ atstovai.

Nors „Hololens“ įranga yra demonstruojama įvairiuose renginiuose, tačiau viešos jos prekybos „Microsoft“ iki šiol dar nevykdė. Nepaisant to, daugybė įmonių šią įrangą sugebėjo gauti projektavimo ir gamybos, mokymų, rinkodaros bei kitiems tikslams siekti. Tokius šalmus turi ir Tarptautinėje kosminėje stotyje dirbantys astronautai – ji yra naudojama mokymams ir gedimų priežasties nustatymui.

Iki šiol yra parduota apie 50 000 „Hololens“ šalmų. JAV kariuomenės užsakyme numatytas įrangos kiekis yra iki 100 000 vienetų – tai reikštų, kad viena sutartimi „Microsoft“ patrigubintų savo pardavimų apimtis. Vienas „Hololens“ įrenginys programinės ir techninės įrangos kūrėjams kainuoja 3000 JAV dolerių, o norint jį naudoti komerciniais tikslais įranga kainuos 5000 dolerių.

Esama informacijos, kad 2019 m. pradžioje „Microsoft“ ketina pasiūlyti naują, pigesnį „Hololens“ modelį. Tačiau neabejojama, kad JAV kariuomenei mažmeninės „Microsoft“ kainodaros taisyklės negalios, be to, reikia įvertinti tai, kad kariams perduodama įranga turės būti stipriai modifikuota ir programiškai, ir fiziškai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()