Kinija parodė naujausią karinį „superdroną“: galės daryti praktiškai viską, o svarbiausia - yra „nematomas“ radarams (Video)  (6)

Nacionalinis Kinijos transliuotojas CCTV parodė pirmuosius šalies naujausio „nematomo“ reaktyvinio bepiločio orlaivio „Tian Ying“ (angl. „Sky Hawk“, liet. „Dangaus Vanagas“) vaizdus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vos po kelių dienų nuo video, kuriame, kaip teigiama, užfiksuotas pirmasis naujojo bepiločio skrydis, buvo paviešinta ir detali jo nuotrauka.

„Tian Ying“ yra tolimojo nuotolio „nematomasis“ bepilotis orlaivis, galintis vykdyti visą spektrą misijų – nuo žvalgybos ir ankstyvojo oro gynybos perspėjimo iki atakos iš oro ir kovų ore.

Naująjį lėktuvą kūrė Kinijos Aeronautikos mokslų ir industrijos korporacija (CASIC).

Remiantis vidiniais šaltiniais, bepilotis turi vidinius ginklų skyrius, kurie leidžia jam naudoti priešradarines, oras-žemė ir priešlaivines raketas, o taip pat tiksliąsias tolimojo nuotolio valdomąsias bombas.

Spėjama, „Tian Ying“ yra 10 metrų ilgio, jo sparnų mojis – 22 metrai. Maksimali pakrauto orlaivio masė gali siekti 13 tonų, jo kreiserinis aukštis – 10-13 km, o kreiserinis greitis – 0,5-0,6 macho (613-735 km/h). Teigiama, kad maksimalus šio bepiločio skrydžio laikas – 15 valandų.

Parengta pagal „Defence Blog“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(20)
(5)
(15)

Komentarai (6)