„Google“ paklūsta ES taisyklėms: „Android“ naudotojai galės keisti naršyklę ir paieškos variklį  ()

Siekdama parodyti, jog laikosi Europos Sąjungos (ES) konkurencijos taisyklių, interneto milžinė „Google“ pranešė, kad jos populiariųjų „Android“ įrenginių naudotojams bus pasiūlyta galimybė pasirinkti iš penkių naršyklių ir tokio paties skaičiaus paieškos sistemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Komisija praėjusių metų liepą skyrė „Google“ didžiausią Europos prievaizdės istorijoje baudą, siekiančią 4,34 mlrd. eurų (5 mlrd. JAV dolerių), ir tai buvo vienas iš trijų bendrovei brangiausiai atsiėjusių ES sprendimų.

Briuselis apkaltino interneto milžinę, jog bendrovė naudojasi dominuojančia „Android“ sistemos išmaniuosiuose telefonuose ir planšetiniuose kompiuteriuose padėtimi, kad paskatintų naudotojus rinktis „Google“ paieškos sistemą ir „Chrome“ naršyklę bei užkirstų kelią savo varžovėms.

„Google“ apskundė šį sprendimą, teigdama, kad ES kaltinimai yra nepagrįsti, tačiau visgi nusprendė suteikti naudotojams pasirinkimo galimybę, kad išvengtų papildomų baudų.

„Google“ produktų valdymo direktorius Paulas Gennai tinklaraštyje parašė, kad nuo šiol „Android“ įrenginių naudotojams, atidariusiems programų parduotuvę „Google Play“, bus pasiūlyta galimybė atsisiųsti skirtingas paieškos programas ir naršykles.

„Naujosios pasirinktys bus rodomos pirmą kartą, kai gavęs būsimą atnaujinimą, vartotojas atidarys „Google Play“, – pranešė P. Gennai. – Įdiegus atnaujinimą bus parodyti du ekranai: vienas bus skirtas paieškos programoms, o kitas – naršyklėms, kurių kiekviename bus po penkias programas, įskaitant visas jau įdiegtas programas.“

„Google“ pranešė, kad pasiūlytos įrenginyje dar neįdiegtos programos bus pasirinktos pagal jų populiarumą ir rodomos atsitiktine tvarka.

Svarbiausia yra tai, kad kai naudotojas parsisiųs kitą paieškos sistemą, o ne „Google“, jo bus paklausta, ar ši parinktis – pavyzdžiui, „Qwant“ ar „DuckDuckGo“, – taps numatytąją paieškos sistema telefone.

Neteisėtas itin pelningos paieškos sistemos „Google“ naudojimo skatinimas buvo pagrindinis bylos prieš Silicio slėnio milžinę klausimas.

„Google“ yra kaltinama, kad jos sukurta „Android“ sistema, kuri yra naudojama maždaug 80 proc. mobiliųjų įrenginių Europoje ir visame pasaulyje, eliminuoja konkurenčių programas, o bendrovė verčia telefono kūrėjus savo gaminiuose iš anksto įdiegti paieškos sistemą „Google“ bei naršyklę „Chrome“.

Taip pat telefonų gamintojai buvo verčiami nustatyti paieškos sistemą „Google“ kaip numatytąją paieškos sistemą, kad galėtų gauti leidimą naudoti kitas „Google“ programas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()