Siuntėsi „Sostų karų“ serialą, gavo kenkėjišką programą: kai kurios serialo serijos buvo labiau „toksiškesnės“ nei kitos, bet viena jų sumušė visus rekordus  ()

„Kaspersky Lab“ tyrėjai teigia, kad aštuntasis ir paskutinis „Sostų karų“ sezonas sulaukė itin didelio kibernetinių nusikaltėlių susidomėjimo. Kiekvieno epizodo premjerą lydėjo ir kibernetinių išpuolių virtinė, nukreipta prieš vartotojus, kurie bandė atsisiųsti naują seriją, o vietoj to gavo kenkėjišką programą. Kai kurios serialo serijos buvo labiau „toksiškesnės“ nei kitos, bet trečiasis epizodas sulaukė didžiausio išpuolių skaičiaus, pasiekdamas net iki 3 000 atakų per dieną. Ekspertai mano, kad finalinės serijos išleidimas sukels tolimesnius sukčių išpuolius, nes kenkėjiškų programų platintojai dabar potencialiems žiūrovams pradės siūlyti prieigą prie pilno serialo sezono.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aštuntojo „Sostų karų“ sezono metu buvo stebima su serialu susijusi kenkėjiška veikla. „Kaspersky lab“ ekspertai nustatė, kad vidutinis tokio tipo užpuolių skaičius per dieną buvo maždaug 300–400. Tris ar keturias dienas, po kiekvieno naujo epizodo išleidimo, šis skaičius šoktelėdavo iki maždaug 1 200, o tai reiškia 3–4 kartus padidėjusią kenkėjišką veiklą.

Kitas su „Sostų karais“ susijęs išpuolių vektorius — tai serialą transliuojančios svetainės, kuriuose vartotojai kviečiami nemokamai žiūrėti naujausius „Sostų karų“ epizodus. Tačiau šios svetainės iš tiesų skirtos asmeninės informacijos pasisavinimui. Dažniausiai tokioje svetainėje esantis grojaraštis rodo tam tikrą sceną iš televizijos serialo, o tada nukreipia lankytoją į registracijos puslapį. Ten reikalaujama išsamios jūsų banko kortelės informacijos su CVC / CVV kodu, teigiant, kad ši informacija reikalinga tik patvirtinimo tikslais. Tyrėjai atkreipė dėmesį, kad ši sukčiavimo schema labai panaši į tą, kuri buvo naudojama ir naujausiam „Keršytojų“ filmui.

„Mes pastebime bendrus TTP (taktikos, technikos ir procedūrų) bruožus visose tokio tipo svetainėse, kur sukčiai bando pavogti vartotojų duomenis, pažadėdami jiems piratinę filmo versiją dar prieš oficialią premjerą. Manome, kad yra tam tikra kibernetinių sukčių grupė, kuri metodiškai medžioja populiarių filmų ir televizijos serialų gerbėjus bei dinamiškai derina sukčiavimo schemas pagal populiarius kultūrinius įvykius“, — sakė Tatyana Sidorina, „Kaspersky Lab“ saugumo ekspertė.

„Kaspersky Lab“ ekspertų patarimai, kaip išvengti šio tipo kibernetinių atakų:

  • Venkite nepatikimų internetinių svetainių, ypač tų, kurios platina piratinį turinį.
  • Nepatikimose interneto svetainėse neatskleiskite savo asmeninės informacijos, o ypač kredito kortelės duomenų.
  • Stenkitės nenaudokite to paties slaptažodžio skirtinguose tinklalapiuose. Geriau naudokite slaptažodžių tvarkyklę.
  • Naudokite patikimą antivirusinę programinę įrangą, kuri apsaugos jus nuo kibernetinių sukčių.

Daugiau apie su „Sostų karų“ serialu susijusius sukčiavimo būdus galite sužinoti „Kaspersky Daily“ tinklaraštyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(5)
(-5)

Komentarai ()