Žieminės padangos ir jų pranašumai  ()

Lietuvoje, nuo lapkričio 10 d., visi vairuotojai privalo važinėti su žieminėmis padangomis, o nuo balandžio 1 d. galima važinėti vasarinėmis. Visi puikiai žinome pagrindinius skirtumus tarp šių dviejų rūšių – žieminės padangos turi gilesnį protektorių, yra minkštesnės ir gali būti dygliuotos. Bet pakalbėkime konkrečiau ir išsiaiškinkime, kokie išties yra žieminių padangų pranašumai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašios, bet visiškai kitokios

Iš pažiūros žieminės padangos nuo vasarinių skiriasi tik protektoriaus gyliu, tačiau iš tiesų skirtumų yra gerokai daugiau ir, dėka jų, šaltuoju metų sezonu galime saugiai ir komfortiškai vairuoti įvairiomis oro sąlygomis.

Specialus mišinys

Sakoma, jeigu daiktas yra universalus, jis niekur nebus geras – šis posakis puikiai tinka ir padangoms. Sezoninės padangos neprilygsta žieminėms dėl įvairių priežasčių, tarp kurių yra gumos mišinys.

Tiek vasarinės, tiek sezoninės padangos pradeda kietėti temperatūrai nukritus žemiau +7 C. Tuo tarpu, žieminės padangos išlieka minkštos ir lanksčios net ir žemoje minusinėje temperatūroje. Sukietėjusios padangos praranda visas pagrindines sukibimo savybes ir gali privesti prie netikėto kontrolės praradimo vairuojant.

Itin geras sukibimas

Sukibimas aktualus tiek sukant, tiek stabdant, tiek įsibėgėjant. Kaip jau minėjome, žieminės padangos turi gilesnį, specialios struktūros protektorių, kuris „įsikabina“ į sniegą ir neleidžia ratams lengvai praslysti.

Tuo tarpu, dygliuotos padangos suteikia puikias vairavimo savybes ant ledo ir suspausto sniego, tačiau nėra tokios puikios ant kieto paviršiaus, kaip asfaltas.

Žieminės padangos raštas

Palyginę vasarinės ir žieminės padangos protektorių raštus pastebėsite, kad žieminės padangos turi aštresnius, grubesnius raštus su didesniais tarpais sniegui. Tai apsaugo nuo sniego kaupimosi grioviuose. Taip pat lengviau išvengsite akvaplaningo ir netikėto kontrolės praradimo.

Ar verta pirkti žiemines padangas?

Tikrai taip. Būtų galima daryti išimtį, jeigu gyventumėte kraštuose, kur sniegas pasirodo retai, bet Lietuvoje jos labai svarbios. Žieminės padangos yra triukšmingesnės nei vasarinės ar sezoninės, taip pat jos nelabai tinka vairuoti vasaros sezonu dėl netinkamo protektoriaus ir minkšto mišinio.

Taigi, kiekvienam automobilio savininkui reikėtų turėti du padangų komplektus – vasaros ir žiemos sezonams. Svarstote, kiek šiuo metu kainuotų žieminės padangos? Galite užeiti į senukai.lt ir sužinoti tikslią kainą dabar.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: