„Huawei“ nubrėžė naują duomenų perdavimo greičio ribą  ()

„Huawei“ dar kartą įrašė savo vardą į interneto istoriją. Bendrovė kartu su Airijos telekomunikacijų kompanija „BT Ireland“ atliko pirmąjį technologijų sektoriuje 1,2 Tb/s spartos duomenų perdavimo realiuoju laiku bandymą tiesioginiame tinkle. Kaip teigia „Huawei Technologies“ vadovas Baltijos šalyse Ricky Chen, šis pasiekimas užbrėžia naują ribą kalbant apie duomenų perdavimo spartą šiuolaikiniame pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar 20 a. 6-ajame dešimtmetyje duomenų perdavimo sparta siekė apie 110 b/s. Tiesa, anot Ricky Chen, 10-ajame dešimtmetyje šis greitis jau pasiekė „stulbinamą“ 64 kb/s greitį. Visgi, žvelgiant iš šiandienos perspektyvos, tokia duomenų perdavimo sparta daugeliui gali sukelti šypseną.

„Duomenų perdavimo greitis iš tiesų gali būti laikomas vienu pagrindinių rodiklių, atspindinčių, kaip greitai vystosi technologijos. Dar 2016 metais vidutinis interneto greitis pasaulyje siekė apie 6 Mb/s, o šiandien mes jau išbandome technologiją, kuri yra milijonus kartų spartesnė“, – sako Ricky Chen.

„BT Ireland“ ir „Huawei“ atlikto bandymo metu buvo panaudoti pastarosios bendrovės sukurti „OptiXtreme“ serijos „oDSP“ lustai ir didelio našumo optinio perdavimo moduliai, skirti užtikrinti itin aukštos spartos ryšį tarp dviejų Dublino duomenų centrų. Būtent šie komponentai leido pasiekti milžinišką duomenų perdavimo spartą.

Anot eksperto, minėti lustai pasižymi unikalia technologija ir su dirbtinio intelekto neuronų pagalba geba aptikti pagrindinius optinių kanalų parametrus, kompensuoti ryšio sutrikimus ir atitinkamai optimizuoti duomenų perdavimo spektro efektyvumą, kad būtų pasiektas maksimalus rezultatas.

„Nors jau dabar pasiektas rezultatas atrodo įspūdingai, tačiau pasitelkus mūsų sukurtą unikalią „Super-C“ liniją galima pasiekti 48 Tb/s vieno pluošto našumą, kuris yra šešis kartus didesnis nei šiandien įprastose WDM sistemose, pagrįstose 100G bangos ilgio kanalais“, – apie technologines peripetijas pasakoja Ricky Chen.

Remiantis naujausia tyrimų ir konsultavimo kompanijos „OVUM“ statistika, „Huawei“ pirmauja pasaulyje pagal greitaeigio interneto jungčių pardavimą. Kompanija ir toliau siekia atviro bendradarbiavimo bei aktyviai skatina IRT plėtrą.

„Esame įsitikinę, kad prasidėjus 5G erai mūsų kompanija dar labiau išplės interneto galimybes, kartu sukurdama didesnę vertę klientams globaliu mastu. Be abejo, tai užtikrins ir didesnį pasaulio jungiamumą, pasižymintį itin sparčiu plačiajuosčiu internetu, paprastumu, intelektu ir visuotiniu ryšiu“, – teigia „Huawei Technologies“ vadovas Baltijos šalyse Ricky Chen.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(5)
(6)

Komentarai ()