Inžinerijos entuziastas sukūrė skraidantį dulkių siurblį  ()

Įdomu, kaip jis būtų pavadintas? Spėju, Karlson Roomba visai pritiktų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Youtube kanalą turintis amerikietis inžinierius Peteris Sripolas publikavo video, kaip sukūrė ir išbandė tai, kas gali tapti naujos buitinių robotų vystymosi atšakos pradžia. Jo dėmesį patraukė iki šiol neišspręsta problema, būdinga visoms ratuotoms mažinoms – jos nemoka įveikti tokių stačių kliūčių, kaip laiptai. Jo nuomone, optimaliausiu tokios problemos sprendimu turėtų būti gebėjimas skraidyti.

Savo idėją jis realizavo, panaudodamas tipišką Roomba dulkių siurblį, prie kurio pritvirtino kelis multikopterio propelerius. Juos prijungė prie siurblio energijos sistemos ir prijungė nuotolinį valdymą. Be jo apsieiti niekaip nebuvo įmanoma – gamykloje robotas siurblys nebuvo pritaikytas skrydžiams, jo algoritmai tokios būsenos neatpažįsta ir trijose plokštumose orientuotis nemoka.

Rezultatas pasirodė toks pat įspūdingas, kaip ir beprasmis. Dulkių siurblys lengvai įveikia kliūtis, tačiau jo sukeliamas vėjas tik dar labiau išsvaido šiukšles. Judėjimo tikslumas priklauso vien nuo operatoriaus, o baterijos labai greitai išsikrauna. Gamyklinio dulkių siurblio modernizavimas atsiėjo $200, tai yra, trigubai daugiau, nei kainavo pats siurblys. Tačiau tam koncepsiniai modeliai ir skirti – pademonstruoti galimybes ir nubrėžti vystymo kryptis.

Ar bent jau pralinksminti draugus.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(4)
(2)

Komentarai ()