Ar „Huawei“ kuriama nauja operacinė sistema iš tikro gali aplenkti „Google“ ir „Apple“? 300 metų realybė  ()

Praėjusiais metais Kinijos kompanija „Huawei“ atsidūrė JAV juoduosiuose sąrašuose. Kompanijai teko suktis iš keblios padėties, tad pristatė savo operacinę sistemą – „HarmonyOS“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tik pristatyta „HarmonyOS“ kėlė daugelio susidomėjimą, tačiau praėjus kiek daugiau nei pusmečiui, dauguma tikriausiai jau spėjo ir pamiršti, kad tokia sistema egzistuoja.

„Harmony OS“ ateityje veiks su visomis programėlėmis, kurios skirtos HTML5, „Linux“ ar „Android“ platformoms. Tam, jog aplikacijų kūrėjai galėtų lengviau pritaikyti savo produktus naujai platformai, „Huawei“ suteiks prieigą prie specialaus įrankio, kuris leis kompiliuoti kodą iš įvairiausių kalbų.

Tačiau „Huawei“ kompanijos įkūrėjo ir vadovo Ren Zhengfei mintys optimistiškų minčių nesuteikia. Viename iš interviu, pastarasis prakalbo, jog norint aplenkti pagrindinius konkurentus, tokius kaip „iOS“ ar „Android“, reikės mažiausiai 300 metų.

„Tokios operacinės sistemos kaip „Android“ ar „Apple“ mėgaujasi milžiniškais pardavimais visame pasaulyje, nes vartotojai prie jų priprato. „Huawei“ pasirodė gerokai vėliau, todėl mums pralenkti tokias operacines sistemas yra labai sudėtinga“.

Ren Zhengfei užsiminė ir apie santykius su JAV kompanijomis. Jo teigimu, „Huawei“ turi alternatyvų už Atlanto gaminamiems komponentams, tačiau vis tiek yra linkę juos naudoti tam, kad palaikytų gerus santykius su tiekėjais iš Amerikos.

„Mes negalvojame apie JAV teikiamų komponentų pakeitimą. JAV visuomet bus geras mūsų draugas“, – teigia „Huawei“ įkūrėjas.

Kaip bebūtų, „Huawei“ yra priversta remtis daugiausiai vietinėje rinkoje gaminamais komponentais, o šių metų pradžioje tam nemažos įtakos turėjo ir pasaulyje įsivyravusi COVID-19 pandemija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(5)
(7)

Komentarai ()