„Huawei“ ruošiasi pardavinėti išskirtinius galio nitrido įkroviklius: kas tai yra ir kam to reikia?  ()

„Huawei“ ruošiasi kartu su naujaisiais „P40“ telefonais pardavinėti galio nitrido įkroviklius: kas tai ir kam to reikia?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Metų metus mes naudojame silicio pagrindu pagamintus įkroviklius, bet greitu metu jų vietą užims galio nitrido (GaN) įkrovikliai.

Galio nitrido įkrovikliai santykinai mažesni už įprastus įkroviklius. Be to, galio nitridas gali atlaikyti kur kas didesnę įtampą ir temperatūrą, todėl vienu įkrovikliu galima dideliu greičiu krauti kelis prietaisus vienu metu.

Šią technologiją jau kurį laiką savo gaminiuose pritaiko „Xiaomi“, „Anker“, „RAVPower“, „Aukey“ ir dar keletas kompanijų. Panašu, jog prie jų netrukus prisijungs ir „Huawei“, pasiūliusi vartotojams atskirai įsigyti 65W GaN USB-A ir USB-C, galintį įkrauti ne tik telefonus, bet ir nešiojamus kompiuterius.

Manoma, kad „Huawei“ tokį žingsnį nusprendė žengti po to, kai analogišką 65W galio nitrido įkroviklį praėjusį mėnesį pristatė „Xiaomi“.

Kompanijai pavyko šį gaminį pasiūlyti vos už 20 eurų, nors prieš metus panašūs GaN įkrovikliai kainuodavo kelis kartus brangiau. Gegužę rinkoje pasirodysiantis „Huawei“ įkroviklis turėtų kainuoti apie 32 eurus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(5)
(17)

Komentarai ()