„Huawei“ pristatė naują labai geros kainos telefoną ir šį kartą jau su „Google“ paslaugomis: kaip „Huawei“ apėjo „Google“ barjerus?  ()

Ekonominės klasės išmanieji dažniausiai vilioja ne tik techniniais privalumais, bet ir draugiškumu piniginei. Tačiau technologijų gamintojas „Huawei“ pasiruošęs sulaužyti nusistovėjusius standartus. Rinka pristatė naujieną – telefoną „Huawei P smart Pro“, kuris išskiria ir konkurencinga kaina, ir išskirtinėmis fotografavimo bei filmavimo galimybėmis, rašoma pranešime spaudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamintojas akcentuoja kamerų privalumus

„Huawei P smart Pro“ vartotojams pristatytas su nugarėlės dalyje esančia triguba kamera. Pagrindinė kamera išsiskiria 48 MP raiška, plačia f/1.8 diafragma ir 1/2 colių jutikliu, kuris gerokai padidina šviesos patekimą. Ją papildo 8 MP kamera su itin plataus kampo objektyvu bei 2 MP gylio kamera.

„Šios savybės lemia aukštą nuotraukų raišką, o pagerintas jautrumas šviesai užtikrina, kad net tada, kai jos trūksta, fotografavimas išliktų kokybiškas. Išmanusis, pasitelkdamas dirbtinį intelektą, leidžia tikėtis norimo vaizdo ir naktį – pavyzdžiui, telefoną laikant rankoje galima rinktis ilgo išlaikymo funkciją, trunkančią net iki 6 sekundžių – tai padės sumažinti nuotraukos triukšmą“, – apie išmaniojo savybes kalba „Huawei“ produktų vadovas Lietuvoje Audrius Granickas.

8 MP itin plataus kampo kamera aprėpia 120 laipsnių vaizdą, todėl fotografuoti ar filmuoti lengviau ir patogiau, o į kadrą telpa daugiau objektų. A.Granickas pastebi – nesvarbu, ar akį patraukė miesto vaizdai, gamtos grožis, ar norima užfiksuoti būrį draugų: „Huawei P smart Pro“ suteiks galimybę niekam nelikti už fotografijos ribų.

„Trečioji išmaniojo kamera sukuria subtilų suliejimo efektą, ypač tinkantį portretinėms nuotraukoms. Išmaniajame taip pat yra sulėtinto vaizdo filmavimo funkcija bei vaizdo stabilizatorius, pasitelktas dirbtinis intelektas, leidžiantis atpažinti ir nufotografuoti įvairiausius scenarijus: veidus, gamtą, architektūrą, tai daryti dieną ir naktį“, – komentuoja „Huawei“ atstovas.

Iššokanti asmenukių kamera

Išmanusis gali taip pat nustebinti ir asmenukių gerbėjus: iššokanti kamera išsiskiria 16 MP raiškos vaizdo jutikliu su f/2,2 diafragma.

„Šis išmanusis neturi ekrano išpjovų: asmenukių kamera, įmontuota viršutinėje telefono briaunoje, iškyla iš korpuso. O dirbtinis intelektas valdo šviesą, atpažįsta aplinką ir taip suteikia nuotraukoms daugiau grožio“, – „Huawei P smart Pro“ funkcijas vardina A.Granickas.

Dar vienas priekinės kameros privalumas – tvirtumas. Išlindusi iš korpuso, ji gali išlaikyti iki 15 kilogramų svorį ir visiškai funkcionuoti. Kamera apsaugota nuo sudužimų – speciali funkcija, užfiksavusi, kad telefonas krenta, iš karto ją įtraukia į vidų“.

Patiks žaidimų mėgėjams

Sklandų „Huawei P Smart Pro“ veikimą užtikrina „Kirin 710F“ procesorius, o grafikos spartinimo technologija „GPU Turbo 3.0“ nudžiugins žaidimų mėgėjus.

„Išmanusis pasižymi 6.59 colių dydžio ekranu, patogiu ir naudotis, ir žaisti. Standartinė telefono vidinė atmintis – 6 GB + 128 GB dydžio. Tai reiškia daugiau laisvės ir vietos visiems vartotojų poreikiams”, – pastebi A. Granickas.

Įdomiausia – kaip „Huawei“ apėjo „Google“ barjerus

Prisiminkime, kad dar 2019 m. spalį pristatyta „Huawei Mate 30“ išmaniųjų telefonų serija Europos vartotojams kol kas nepateikiama ir nėra skelbiama, kad (ir ar apskritai) jie bus pasiūlyti Europos rinkai. Taip nutiko dėl to, kad JAV Komercijos departamentui įtraukus „Google“ į „juodąjį prekybos sąrašą“ (iš esmės – paskelbus sankcijas konkrečiai įmonei), „Huawei“ prarado galimybę palaikyti komercinius santykius su bet kokiomis JAV įmonėmis be atskiro leidimo. Ir skaudžiausia įtraukimo į šį sąrašą pasekmė – „Google“ paslaugų praradimas.

„Android“ operacinė sistema (taip pat kuriama „Google“) „deficito“ problemų nekelia – į kiniškus telefonus diegiama atviro kodo sistemos versija, kuriai jokie politiniai ribojimai negalioja. Tuo tarpu norint teikti „Google“ paslaugas reikalingas ir bendradarbiavimas su „Google“ – be jo telefone negali būti nei „Google Maps“, nei „YouTube“, nei „Gmail“ programėlių, neveikia ir „Google“ kibernetinės apsaugos funkcijos. Bet skaudžiausia tai, kad nėra „Play Store“ programėlių parduotuvės, be kurios vartotojai negali atsisiųsti jiems įprastų „vietinių“ programėlių (pvz., el.bankininkystės, automobilio parkavimo, viešojo transporto ir panašiai). „Huawei“, norėdami pašalinti šį trūkumą, paskelbė skirsiantys milijardą JAV dolerių už „Play Store“ programėlių perkėlimą į jų pačių valdomą „App Gallery“, bet ši, veikiausiai, dar nėra lygiavertė konkurentė oficialiajai „Google“ programėlių parduotuvei.

Tuo tarpu „Huawei P smart Pro“ modelyje „Google“ paslaugos veikia be trukdžių – taip yra dėl to, kad anot įmonės atstovės spaudai, „Huawei“ šį įrenginį spėjo paruošti iki visu griežtumu įsigaliojant JAV paskelbtoms sankcijoms.

Nors oficialiai sankcijos buvo paskelbtos 2019 m. gegužę, bet rudens pradžioje Berlyne vykusioje parodoje IFA „Huawei“ pristatė „P30 Pro“ modelius su naujomis nugarėlių spalvomis. Apribojimus padėjo įveikti tai, kad, nepaisant nugarėlių spalvų naujumo, pats įrenginio modelis buvo pristatytas dar iki sankcijų įsigaliojimo. Panašiu principu buvo pristatytas ir kitas vidutinės klasės įrenginys – „Huawei Nova 5T“, kuris iš techninių komponentų pusės yra identiškas prieš pat sankcijų įsigaliojimą pristatytam telefonui „Honor 20“.

„Huawei P smart Pro“ jau prekyboje, jį galima įsigyti juodos ir žydros spalvos. Gamintojo rekomenduojama kaina – 349 eurai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(21)
(7)
(14)

Komentarai ()