Sukurti akiniai, kurie parodo potencialiai sergančiuosius COVID-19 (Video)  (1)

Vienas dirbtinio intelekto ir papildytos realybės technologijų bei žaidimų vystytojas iš Kinijos naujojo koronaviruso pandemijos akivaizdoje ėmėsi naujo ambicingo ir naudingo projekto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reaguodamas į COVID-19 protrūkį, prasidėjusį 2019 metų pabaigoje, Kinijoje veikiantis startuolis „Rokit Inc“ sukūrė specialius papildytos realybės akinius, padedančius nustatyti ligos simptomus.

„Rokit Inc“ viceprezidentas Xiang Wenjie sako, kad vos per dvi savaites jų sukurtų T1 akinių paklausa išaugo kaip ant mielių ir jie jau pardavė per tūkstantį jų vienetų.

Infraraudonųjų spindulių jutikliu ir kamera aprūpinti akiniai leidžia juos užsidėjusiam žmogui „matyti“ aplinkinių kūno temperatūrą.

Bendrovės teigimu, šiuo metu vyksta T1 akinių tobulinimo darbai, siekiant užtikrinti, kad jie vienu metu galėtų nuskaityti daugiau žmonių ir būtų tinkami naudoti tokiose erdvėse kaip dideli prekybos centrai ir oro uostai.

Vienas biurų parkas Hangžou nusprendė pakeisti įprastas temperatūros matavimo procedūras ir aprūpino savo darbuotojus būtent tokiais akiniais.
Apsaugos darbuotojas Chen Guoqiang sako, kad dėl šių akinių jo darbas tapo žymiai lengvesnis, o patruliavimas – paprastesnis.

„Rokid Inc“ – ne vienintelis Kinijos startuolis, prisidėjęs prie kovos prieš COVID-19. Geležinkelio stotyse visoje Kinijoje veido atpažinimo technologijų gigantas „Sense Time“ taip pat parūpino temperatūros matavimo sprendimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(3)
(1)

Komentarai (1)