JAV ir Kinijos konfliktas pereina į naujas aukštumas: surado dar vieną silpną „Huawei“ vietą, o smūgis toks, kad Kinija tiesiog įsiuto  (26)

JAV karas su Kinijos technologijų milžine „Huawei“, rodos, jau tęsiasi amžinai. Dabar Jungtinės Valstijos surado dar vieną silpną „Huawei“ vietą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Prekybos departamentas žengė dar vieną žingsnį link Kinijos technologijų gamintojo „Huawei“ atskyrimo nuo užsienio kompanijų, gaminančių jo puslaidininkius. Iš dalies pakeista eksporto taisyklė užkirs kelią „Huawei“ apsirūpinti užsienyje gaminamais puslaidininkiais, kurie yra „tiesioginis tam tikros JAV programinės įrangos ir technologijos produktas“.

Ši taisyklė neleidžia užsienio puslaidininkių gamintojams, kurie savo veikloje naudoja amerikiečių programinę įrangą ir technologijas, tiekti gaminius „Huawei“ be JAV leidimo. Remiantis „The Wall Street Journal“, šis reikalavimas leidžia JAV Prekybos departamentui užkirsti kelią „Huawei“ bendradarbiauti su vienu didžiausiu puslaidininkių tiekėju – Taivano „TSMC“, kuris taip pat gamina lustus „Apple“ ir kitoms technologijų bendrovėms.

„TSMC“ dar 120 dienų nuo gegužės 15 d. leidžiama pristatyti „Huawei“ užsakymus, bet naujų lustų gamyba jau yra uždrausta.

„Huawei“ įsiuto

„JAV vyriausybė nusprendė visiškai ignoruoti daugelio kompanijų ir pramonės asociacijų susirūpinimą“, – teigiama „Huawei“ oficialiame pranešime. „Šis sprendimas buvo savavališkas ir gali pakenkti viso pasaulio pramonei. Ši nauja taisyklė paveiks tinklų, kurių vertė siekia šimtus milijardų dolerių, plėtrą, priežiūrą ir nuolatinės veiklos užtikrinimą daugiau nei 170 šalių.“

„JAV naudojasi savo stipriosiomis technologijomis, kad sutriuškintų įmones už savo sienų. Tai tik sumažins tarptautinių kompanijų pasitikėjimą JAV technologijomis ir tiekimo grandinėmis. Galiausiai tai pakenks JAV interesams.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(128)
(13)
(115)

Komentarai (26)