Štai ką sumąstė vienas seniausias automobilių gamintojas pasaulyje - klasikinis automobilis virsta net labai šauniu elektromobiliu  ()

Automobilių entuziastai lengvai atpažins šį automobilį - tai pirmos serijos „AC Cobra“. „AC Cars“ istorija yra tarsi punktyrinė linija, tačiau šis britų automobilių gamintojas, veikiantis nuo 1901 metų, yra vienas seniausių pasaulyje. Tiesa, šis automobilis, kurį manote nuotraukoje, nėra senas - tai yra visiškai naujas modelis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1962 metais AC pristatė automobilį, kuris taip ir nebuvo pamirštas - pirmos serijos „AC Cobra“. Tai - rankų darbo automobilis, pasižymintis klasikiniams britiškiems automobiliams būdingu lengvumu. Po jo kapotu plakė „Ford“ širdis, todėl ši mašina domino ir Amerikiečius. Tiesą sakant, tai, ką iš šio automobilio padarė garsusis Carrollas Shelby, tikriausiai jums yra netgi geriau žinoma nei originalas.

Bet kuriuo atveju, „Cobra“ sugrįžta. Na, iš dalies. AC nusprendė pagaminti 58 elektrines „Cobra“ versijas - po vieną kiekvieniems metams nuo originalaus automobilio pasirodymo. Ir štai ji - elektrinė „AC Cobra“.

Savo išvaizda elektrinė „AC Cobra“ nesiskirs nuo originalo. Tiesą sakant, ir konstrukcija automobiliai yra panašūs. Elektromobilis gaus senamadišką rėmą, kuris bus pritaikytas elektriniams automobilio komponentams. Jis taip pat gaus naujus stabdžius, vairavimo sistemą ir kai kurias saugumo sistemas. Na, o pirkėjai galės rinktis iš keturių kėbulo spalvų - mėlynos, juodos, baltos ir žalios.

Kadangi tai yra elektromobilis, verta paminėti ir pagrindines charakteristikas. Elektrinis „AC Cobra“ turi 54 kWh bateriją, kurios pakaks maždaug 240 km nuvažiuoti. To, beje, visiškai pakaks, nes niekas šiuo automobiliu nesileis į tolimas keliones. Tai - labiau kolekcinė vertybė ir meno kūrinys nei transporto priemonė. Kita vertus, vos 6 kW įkrovimo galia suerzins ne vieną, nes automobilį teks įkrauti per naktį.

Maksimalus „AC Cobra“ sukimo momentas - 500 Nm, tačiau išlaikomas sukimo momentas siekia 250 Nm. 230 kW galia leis pasiekti 100 km/val. greitį vos per 6,7 sekundes. Automobilis sveria 1250 kg.

Elektrinis „AC Cobra“ nėra nei labai greitas sportinis automobilis, nei geras kelionių palydovas. Tačiau tai - atgimusi klasika, už kurią teks nemažai sumokėti. Elektrinis „AC Cobra“ be mokesčių kainuos 152 tūkstančius eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(6)
(-1)

Komentarai ()