Absurdiška ar tiesiog geniali idėja? Futuristiškame vandeniliu varomame „Nikola Badger“ bus čiaupas  (6)

Vienintelis šalutinis vandeniliu varomo „Nikola Badger“ produktas bus vanduo, tai kodėl jo nepanaudojus? „Nikola Motor“ vadovas mano, kad gerti tokį vandenį yra puiki idėja ir tvirtina, kad jau imasi pirmųjų žingsnių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Badger“ (liet. Barsukas) specifikacijos jau ir taip yra daugiau nei įspūdingos ir šis pikapas iš kitų stipriai išsiskiria.

„Badger“ bus varomas visais keturiais ratais, turės 906 AG, galės patraukti 3 600 kg svorio krovinį, turės 15 kilovatų galios elektros lizdą įkrauti įvairiems įrankiams ir t.t.

Taip pat dėka turimos superkondensatorių sistemos, „Barsukas“ momentiškai gaus didžiulį kiekį energijos ir taip 100 km/h greitį pasieks per 2,9 sek. Superkondensatoriai turėtų pasitarnauti ir automobiliui stabdant – taip bus kaupiama energija.

Ir, žinoma, „Badger“ galės vienu energijos papildymu nuvažiuoti 161 km toliau nei „Cybertruck“. Ir viskas dėl vandenilio kuro elementų.

„Badger“ turės 8 kg talpos skysto vandenilio baką ir 160 kWh baterijų sistemą. Vien įkraunamomis baterijomis „Badger“ nuvažiuos 483 km.

Tačiau 120 kW galios vandenilio kuro elementų sistema suteiks papildomos galios ir dar pridės papildomus 483 km, tad iš viso turėsime 965 km.

Viskas skamba tiesiog fantastiškai, bet „Nikola Motor“ vadovui Trevorui Miltonui ir to negana. Jis paskelbė, kad kompanija rimtai svarsto tiekti „Barsuko“ sugeneruotą vandenį šiuo automobiliu važiuojantiems keleiviams.

Supratote teisingai. „Barsukas“ turės integruotą čiaupą.

Negana to, Miltonas nori eiti dar toliau ir jau kalbasi su „Soda Stream USA“ kompanija, apie galimybę į „Barsuką“ integruoti ir gazuoto vandens aparatą.

Tokios mintys skamba labai originaliai, tačiau ar tikrai saugu gerti tokį vandenį?

„Toyota“ to tikrai nerekomenduoja. Jos vandeniliu varomo „Mirai“ automobilio generuojamas šalutinis produktas taip pat tėra vanduo, bet kompanija įspėja, kad jo gerti negalima.

Tokiame vandenyje nėra jokių mineralų, kurie paprastai būna įprastame vandenyje. Kitaip tariant, čia turime distiliuotą vandenį.

Iš esmės jis nėra blogas, tačiau jis nenumalšins troškulio ir nesuteiks organizmui jokių naudingų mineralų. Netgi priešingai.

Moksliniai tyrimai jau yra seniai įrodę, kad toks vanduo absorbuoja mineralus nuo bet kokio paviršiaus, prie kurio liečiasi. Tad jei jis bus laikomas plastikiniame inde, vandenyje atsiras tam tikras organizmui žalingų medžiagų kiekis, ir išgėrus tokio vandens, šios medžiagos pateks į organizmą.

Ir net jei toks vanduo bus laikomas stikliniame inde ir bus žmogaus išgertas, jis iš organizmo pasisavins mineralus. Bet kuriuo atveju, organizmui daroma žala.

Tad ar iš tikrųjų „Nikola Motor“ vadovas Trevoras Miltonas galvoja „Barsuke“ įrengti čiaupą? Greičiausiai ne ir tokie teiginiai tėra dar vienas būdas pareklamuoti savo išskirtinį pikapą.

Susidomėjimas šiuo pikapu jau ir dabar yra labai didelis, tačiau vis dar nematėme realaus „Badger“ prototipo. Įmonė jau priima išankstinius pikapo užsakymus ir grąžintinas depozitas siekia nuo 250 iki 5 000 JAV dolerių. Manoma, kad pradinė „Barsuko“ kaina prasidės nuo 60 000 JAV dolerių.

„Nikola Motor“ anksčiau teigė jau dirbanti su partneriais ir „Barsukas“ bus oficialiai pristatytas per šių metų rugsėjo mėn. vyksiantį „Nikola World 2020“ renginį. Tikėtina, kad gana greitu metu apie šį išskirtinį pikapą išgirsime dar ne kartą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(13)
(2)
(11)

Komentarai (6)