„Goodyear“ užsitraukė D. Trumpo nemalonę: ragina vartotojus nepirkti „Goodyear“ padangų ir net pagrasino pakeisti šarvuoto prezidento limuzino padangas  ()

Pasirodžius pranešimui apie tai, kad „Goodyear“ uždraudė darbuotojams dėvėti drabužius su Donaldo Trumpo politinio šūkio užrašu, JAV prezidentas paragino vartotojus nepirkti „Goodyear“ padangų ir net pagrasino pakeisti šarvuoto prezidento limuzino padangas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kanzaso televizijos kanalas WIBW antradienį paskelbė iš neįvardyto „Goodyear“ darbuotojo gautą skaidrės nuotrauką, kuri tariamai buvo padaryta per „Goodyear“ įvairovės mokymą ir kurioje nurodoma, jog drabužiai, siejami su įvairiais konservatyviais klausimais, įskaitant prezidento šūkį „Paverskime Ameriką vėl didžia“ (angl. Make America Great Again, arba MAGA), nėra leidžiami.

„Nepirkite GOODYEAR PADANGŲ – Jie UŽDRAUDĖ MAGA KEPURAITES. Įsigykite geresnes padangas kur kas pigiau!“ – parašė D. Trumpas tviteryje.

Po kelių valandų jis paaiškino, kodėl sukritikavo bendrovę.

„Esu nepatenkintas „Goodyear“. Jie žaidžia politinius žaidimus, – pareiškė jis reporteriams Baltuosiuose rūmuose. – Tikrai pritarčiau žmonėms, kurie nenori pirkti [jų padangų].“

D. Trumpas taip pat pareiškė galįs nurodyti pakeisti prezidento limuzino padangas – o jo „Cadillac“ automobilyje šiuo metu yra sumontuotos „Goodyear“ padangos.

„Taip, sprendžiant iš to, ką girdėjau, aš jas pakeisčiau. Pažiūrėsime“, – pareiškė JAV valstybės vadovas.

Skaidrėje nurodyta, jog „politiniai susiję šūkiai ar medžiagos“ yra „nepriimtinos“. Prie „nepriimtinųjų“ taip pat buvo priskirti, pavyzdžiui, šūkiai „Blue Lives Matter“ ir „All Lives Matter“, kurie buvo naudoti palaikyti teisėsaugos pareigūnus per masinius protestus prieš policijos smurtą prieš afroamerikiečius.

Tuo tarpu skiltyje „priimtina“ buvo nurodytas šūkis „Black Lives Matter“ („Juodaodžių gyvybės svarbios“), taip pat LGBT šūkis „Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender Pride“.

„Goodyear Tire & Rubber“ pareiškė, jog „ši skaidrė nebuvo sukurta įmonės ir nebuvo jos platinama; ji taip pat nebuvo panaudota per įvairovės mokymą“.

„Prašome darbuotojų darbo vietoje nereikšti paramos jokiems kandidatams, partijoms ar politinėms organizacijoms ir apriboti savo teisių gynimo veiklą, išskyrus rasinio teisingumo ir lygybės klausimus“, – nurodė bendrovė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: