Tokio telefono turbūt dar niekas nebuvo sukūręs: visos kameros – paslėptos  ()

Kinijos technologijų gamintoja TCL jau daugelį metų aktyviai veikia išmaniųjų telefonų pramonėje. TCL išmanieji telefonai pasižymi pažangiomis kamerų sistemomis, o dabar naujas patentas rodo, kad gamintoja pasiruošusi sukurti naują išmaniojo telefono modelį su visiškai nematoma kamera.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų birželį „LetsGoDigital“ pranešė apie TCL išmanųjį telefoną, kurio kamera esanti po ekranu. Tikimasi, kad ateinančiais metais ši novatoriška technologija bus integruota į daugiau išmaniųjų telefonų modelių, įskaitant kitų žinomų prekės ženklų, pvz., „Oppo“ ir „Xiaomi“. Pirmasis telefonas su kamera po ekranu jau pristatytas – tai „ZTE Axon 20 5G“, Kinijoje debiutavęs rugsėjo 1 d.

Tačiau, atrodo, kad TCL nori žengti dar toliau, nes bendrovė užpatentavo telefono modelį, kuriame nematyti jokios kameros nei priekyje, nei gale.

Kovo 3 d. „Huizhou TCL Mobile Communications“ gimtojoje Kinijoje pateikė dizaino patentą CNIPA (Kinijos nacionalinei intelektinės nuosavybės administracijai). Paraiška buvo patvirtinta ir paskelbta rugpjūčio 25 d. Dokumentaciją sudaro aštuoni produkto eskizai. Taip pat pridedamas trumpas aprašymas, kuriame nurodoma: „Mobilusis telefonas – kamera po ekranu“.

 

Gali būti, kad bus taikoma panaši technologija kaip yra naudojama „OnePlus Concept One“ telefone. Šis išmanusis telefonas turi stiklinę nugarėlę, galinčią pakeisti spalvą. Taigi, kamera nematoma, kai ji nenaudojama. Tokia technologija jau naudojama aviacijos ir automobilių pramonėje.

Dešinėje patentuoto TCL telefono pusėje matome du fizinius mygtukus, tikriausiai įjungimo ir garso mygtukus. Kairėje pusėje ir viršuje nėra mygtukų ir jungčių. Apačioje matoma tik USB-C jungtis.

 

Patentuotas mobilusis telefonas atrodo ypač aptakus ir racionalus – ypač todėl, kad nematoma jokia kamera. Ar bus ir kada bus išleistas šis TCL išmanusis telefonas, kol kas nežinoma. Bet kokiu atveju atrodo, kad tai tik laiko klausimas, kada bus pristatyta daugiau telefonų modelių su kamera po ekranu.

Peržiūrėti TCL telefono su nematomomis kameromis patentą galite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(3)
(11)

Komentarai ()