Štai kas nutinka, kai užmiegate 150 km/h greičiu skriejančiame „Tesla“: istorija galėjo baigtis ir dar blogiau  ()

„Tesla“ autopiloto funkcija nėra skirta naudoti atskirai, todėl vairuotojui visada reikia būti budriam prie vairo. Galėtumėte pagalvoti, kad po kelių reikšmingų nelaimingų atsitikimų tai turėtų būti visuotinai žinoma, tačiau kai kurie žmonės vis dar nepasimoko iš svetimų nelaimių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vos prieš savaitę krūva neblaivių vairuotojų įjungę „Tesla“ autopilotą, patys paliko vairuotojo vietą tuščią, kad galėtų nevaržomai svaigintis ir linksmintis. Dabar kanadietis vairuotojas buvo užfiksuotas miegantis, kai automobilis autopiloto režimu skriejo 150 km/h greičiu.

Apie incidentą „Twitter“ pranešė Kanados Albertos karališkoji karinė policija (RCMP) ir Kanados žinos. „Pareigūnas patvirtino, kad automobilis įsibėgėjo iki 150 km/h“, – sakoma RCMP pranešime „Global News“.

 

RCMP į šį įvykį žiūrėjo labai rimtai ir nubaudė vairuotoją dėl greičio viršijimo ir nesaugaus vairavimo.

„Nors naujų transporto priemonių gamintojai turi įmontuotas apsaugos priemones, neleidžiančias vairuotojams pasinaudoti saugos sistemomis, šios sistemos yra būtent tai – papildomos saugos sistemos“, – sakė vyriausiasis RCMP pareigūnas Gary Graham. „Tai nėra savaiminio vairavimo sistemos, todėl vairuotojai privalo prisiimti atsakomybę“.

Ne paslaptis, kad „Tesla“ vadovas Elonas Muskas nori, kad jo kuriamos transporto priemonės būtų visiškai autonomiškos, tačiau pranešama apie daugybę incidentų dėl neatsakingo vairavimo važiuojant autopilo režimu, tad verta gerai pagalvoti, ar tai yra saugus pasirinkimas. Visgi nereikia užmiršti atvejų, kai „autopilotas“ tapo gelbėtoju. Laikas parodys, kaip ši technologija vystysis ir ar ji galiausiai taps saugi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(4)
(28)

Komentarai ()