„Rolls-Royce“ jau ruošia savo pirmąjį elektromobilį - jis nustebins ir baterijos talpa  (1)

„Rolls-Royce“, kaip ir kitos automobilių markės, jau žvalgosi į elektrinę ateitį. Ir iš tikrųjų, elektromobiliai „Rolls-Royce“ tinka, nes yra visiškai tylūs. BMW grupei priklausanti „Rolls-Royce“ jau kuria savo pirmąjį elektromobilį, o gandų lygyje girdėti ir kai kurios detalės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausią triukšmą važiuojančiame „Rolls-Royce“ skleidžia salono laikrodis - taip anksčiau buvo sakoma apie vieną prabangiausių pasaulio markių.

Ir iš tikrųjų dideli varikliai, tingiai dirbdami žemais sūkiais, salone būdavo beveik negirdimi, o minkštos važiuoklės minkštai nuglostydavo kelio nelygumus.

Tačiau vidaus degimo variklis niekada nėra visiškai tylus - bėgėjantis girdimi ir visai naujų „Rolls-Royce“ varikliai. Bet ateitis galbūt bus kitokia.

Visiška tyla, aišku, yra tik šalutinė priežastis, kodėl „Rolls-Royce“ turi paruošti elektromobilį. Europos Sąjunga gamintojams jau taiko griežtus reikalavimus, pagal kuriuos kiekvienas gamintojas turi rūpintis vidutine savo parduoto automobilio tarša.

Kol kas „Rolls-Royce“, kaip nedaug automobilių kasmet pagaminanti kompanija, gali išvengti problemų (o ir baudas sumokėtų), bet reikalavimai su laiku tik griežtės. Be to, kompanija negali atsilikti nuo laikų - tarp elektromobilių „Rolls-Royce“ limuzinai atrodytų senamadiški, jei neturėtų elektrinių versijų.

 

Ir taip „Autocar“ šaltinių teigimu „Rolls-Royce“ jau ruošia elektromobilį. Jis kuriamas „BMW i7“ elektrinės sistemos pagrindu ir tikriausiai bus „Phantom“ dydžio modelis. Tie patys gandai tvirtina, kad elektrinis „Phantom“ yra bandomas ne kur kitur, o Vokietijoje. Ir tai nėra keista - britų „Rolls-Royce“ technologijų nekuria, nes tuo rūpinasi kompanijos savininkė BMW. 

Be to, nors bandomas prototipas iš esmės yra elektrinis „Phantom“, šių bandymų rezultatas turėtų būti visiškai naujas elektromobilis - elektrinis „Rolls-Royce“ nebus kažkoks „e-Phantom“ ir net nebus gaminamas ant „BMW i7“ bazės (nors naudos „i7“ elektrinę dalį). Pernai „Rolls-Royce“ užregistravo naują modelio pavadinimą „Silent Shadow“ - greičiausiai taip vadinsis naujasis elektromobilis.

 

Kada pamatysime elektrinį „Rolls-Royce“? Tikriausiai pirmiausia pamatysime „BMW i7“, kuris turėtų pasirodyti 2022 metais. Tai - didelis BMW sedanas su 100 kWh baterija.

Kaip minėjome, šie modeliai bus giminingi tik elektriniais komponentais - jie bus gaminami ant skirtingų bazių ir pasižymės savo markėms būdingu dizainu.

Beje, „Autocar“ šaltiniai teigia, kad elektrinis „Rolls-Royce“ turės „žymiai didesnę bateriją nei 100 kWh“ ir tarp įkrovimų nuvažiuos daugiau nei 500 km. Didesnė baterija „Rolls-Royce“ tinka, nes šiems automobiliams kaina nėra svarbi, o ir lengvo sportiškumo iš jų nesitikima. Be to, jie dažnai naudojami itin ilgoms kelionėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai (1)