Naujausiame interviu Elonas Muskas atskleidė tikrų įdomybių: kada „Starship“ erdvėlaivis reguliariai kils su žmonėmis, koks bus „Cybertruck“ ir „Tesla Roadster“ - turės raketą?  (1)

Elonas Muskas neseniai dalyvavo Joe Rogano tinklalaidėje ir ten papasakojo apie kelis svarbiausius savo projektus. Tarp jų - ir „Tesla Roadster“. Kompanijos vadovas kartoja, kad norėtų, kad elektrinis superautomobilis galėtų atsiplėšti nuo asfalto ir pakilti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toje laidoje Muskas pasakojo apie tai, kad dužęs „Cybertruck“ stiklas jį šokiravo, nes prieš tai į tą patį langą net keli žmonės mėtė plieninius rutulius. Jis taip pat atskleidė, kad gamybai paruoštas pikapas bus šiek tiek mažesnis, o jo langai vis tiek bus neperšaunami pistoletu. Jis taip pat teigė, kad jau 2023 metais „Starship“ erdvėlaivis reguliariai kils su žmonėmis.

Įdomių detalių tame pokalbyje buvo nemažai. Muskas užsiminė, kad norėtų, jog ruošiamas superautomobilis „Roadster“ galėtų pakilti nuo žemės. Apie tai kalbama jau labai ilgai ir jau kurį laiką spėliojama, kaip tai būtų pasiekta. Realiausias variantas - suspausto oro srovės. Arba raketos. Muskas teigė, kad didžiausias iššūkis - saugumas. Todėl „Tesla Roadster“ aukštai nekils - gal tik 1-2 metrus nuo žemės. Nukritęs iš tokio aukščio automobilis sulaužys savo važiuoklę, bet žmonės jo viduje liks sveiki.

 

Tiesa, Muskas nėra visiškai įsitikinęs, kad pavyks tai pasiekti. „Tesla“ vadovas daug optimistiškiau kalbėjo apie į priekį automobilį stumsiančią raketą, kuri galėtų būti paslėpta už valstybinių numerių. Vėlgi, koks būtų šio mechanizmo principas nėra detalizuojama. Tačiau ji, kaip teigia Muskas, „suteiktų trijų tonų jėgą“. Įprastai automobilio akceleracija yra ribojama ne tiek jo galios ir sukimo momento, kiek padangų galimybių ribų. Jei „Tesla Roadster“ tikrai turėtų „raketą“, padangos iš šios lygties būtų beveik visiškai pašalintos.

 

Aišku, „Tesla“ turės išsiaiškinti, ar tai būtų legalu. Roganas paklausė Musko ir apie naują „Tesla“ automobilių vairą - ar jis tikrai legalus. Muskas teigė, kad taip, ir paminėjo, kad F1 automobiliai turi panašius vairus. „Tesla“ vadovas teigė, kad vairas tampa ne toks svarbus, nes „Tesla Autopilot“ sistema jau neblogai automobilį vairuoja pati.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai (1)