Išskirtinės NVIDIA naujienos: išleis tik kripto valiutų kasimui skirtas plokštes, bet turintiems RTX 30 serijos plokščių – kasimo spartą sumažins net apie 50 %  (16)

NVIDIA paskelbė visiškai netikėtas dvi žinias. Kompanija ruošiasi išleisti vaizdo plokštes, kurios bus skirtos tik kripto valiutų kasimui. Tokios vaizdo plokštės neturi vaizdo išvesčių ir jų žaidimams panaudoti neišeis. Tai yra NVIDIA atsakas į nesibaigiantį vaizdo plokščių trūkumą, kurį sukėlė kripto valiutų kasimo bumas. Dar viena svarbi naujiena yra ta, kad NVIDIA ruošiasi RTX 30 serijos vaizdo plokštėms kripto valiutų kasimo spartą apriboti per tvarkykles.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradžiai apie kasimui skirtas vaizdo plokštes. NVIDIA planuoja išleisti keturias kripto kasimui skirtas vaizdo plokštes, kurių „Ethereum“ sparta bus: 25 MH/s @125 W, 36 MH/s @ 185 W, 45 MH/s 250 W ir 86 MH/s 320 W. Galime pasakyti, kad tai nėra labai įspūdingi rezultatai ir esamos RTX 30 serijos vaizdo plokštės demonstruoja geresnę spartą. Reikia paminėti, kad tai rezultatai vaizdo plokštėms dirbant gamykliniais dažniais, tad spartą bus galima pagerinti.

NVIDIA nedetalizuoja, kokie grafikos procesoriai naudojami šioms vaizdo plokštėms ir pateikia tik atminties kiekį ir apytikslę išleidimo datą. Pirmi du silpnesni modeliai pasirodys pirmame ketvirtyje, o du galingesni modeliai bus išleidžiami antrame ketvirtyje. Šias kasimui skirtas vaizdo plokštes siūlys NVIDIA parneriai, taip pat kaip ir esamus žaidėjams skirtus produktus.

 

Praėjusi vaizdo plokščių karta kripto valiutų kasimui turėjo tik 3 mėn. garantiją, bet jei šios vaizdo plokštės bus pardavinėjamos Europoje jų garantija turės būti 24 mėn., nes tai numato ES įstatymai.

Dabar antroji labai įdomi žinia. NVIDIA pranešė, kad su RTX 3060 išleidimo tvarkyklėmis apribos RTX 30 serijos vaizdo plokščių kasimo spartą. Teigiama, kad „Ethereum“ sparta sumažės apie 50 %. Šioje istorijoje yra keli „bet“. RTX 30 serijos vaizdo plokštės, kurios dabar kasa „Ethereum“, tą galės daryti ir toliau, tiesiog reikės neatnaujinti tvarkyklių.

 

Taip pat paaiškėjo, kad tvarkyklėse apribota tik „Ethereum“ spartą, kiti algoritmai ir toliau veiks normaliai. Tai tikrai sumažins RTX 3060 patrauklumą kasėjams, nes bus galima naudoti tik tvarkyklės su kasimo apribojimais, o „Ethereum“ dabar kasti yra pelningiausia, bet kitos RTX 30 serijos vaizdo plokštės ir toliau bus perkamos į kasyklas, nes su jomis galima naudoti ir senesnes tvarkykles.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(10)
(4)
(6)

Komentarai (16)