JAV kariai netyčia atskleidė branduolinio ginklo paslaptis: nesąmoningai internete dalijosi slaptais protokolais ir detalėmis apie bazes  ()

JAV kariai naudojo skaitmenines mokymų korteles, kad įsimintų branduolinius protokolus, tačiau šias korteles buvo galima įsigyti internete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ilgus metus JAV kariai, dislokuoti Europos karinėse bazėse, ginkluoti branduoliniais ginklais, patys nesąmoningai internete dalijosi slaptais protokolais ir detalėmis apie pačias bazes.

Pasirodo, kad karinis personalas, remdamasis kortelių programomis, mokėsi ir įsiminė branduolinio ginklo sistemų detales, nesuprasdamas, kad labai konfidencialios informacijos korteles internete bus galima rasti visiems, rodo „Bellingcat“ tyrimas.

Kortelės buvo šokiruojančiai išsamios. Jose nurodoma kuriuose konkrečiuose bazės taškuose yra branduoliniai ginklai, o kuriuose tuščia.

„Tai dar vienas perspėjimas, kad šie ginklai nėra saugūs“, – „Bellingcat“ sakė Jeffrey Lewisas, Jameso Martino neplatinimo tyrimų centro Rytų Azijos neplatinimo programos direktorius.

 

Panašu, kad šios kortelių programos atskleidžia daug informacijos. Paprasčiausiai ieškodamas konkrečių bazių, kuriose, kaip manoma, yra branduoliniai ginklai, pavadinimų, „Bellingcat“ sugebėjo rasti informacijos, kurios nėra niekur kitur, įskaitant slaptažodžius, saugumo procedūras ir net apsaugos kamerų vietas.

Kai kurios atminties kortelės datuojamos 2013 m. ir dar 2021 m. balandžio mėn.

Kaip ir tada, kai kareiviai, naudodamiesi vietos stebėjimo fitneso programėlėmis, netyčia suskirstė karines bazes, kortelės atskleidžia, kad kariuomenei nuolat kelia iššūkį prastas skaitmeninis saugumas, kurį siūlo vartotojų programos, ir kareivių įpročiai internete.

 

„Bellingcat“, palygindami kortelių duomenis su kitais pranešimais ir pačių karių internete dalijamais vaizdais, sugebėjo patikrinti kai kurių branduolinių saugyklų egzistavimą, o tai rodo, kad šios kortelės iš tikrųjų atskleidė anksčiau neišleistas karines paslaptis. Kai „Bellingcat“ kreipėsi į kariuomenę, kad pakomentuotų šią situaciją, visos kortelės buvo ištrintos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)

Komentarai ()