Tesla parodė superkompiuterį, kuriuo moko savo Autopilotą — jau dabar vienas galingiausių pasaulyje, bet visi laukia paslaptingojo Tesla Mojo  (4)

Tesla pristatė naują superkompiuterį, skirtą apmokyti dirbtinį intelektą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos teigimui, šis kompiuteris yra penktas pagal galingumą pasaulyje — jo našumas yra 1,8 eksaflopsų (EFLOPS). Sistema apdoroja maždaug 1,5 petabaitų (PB) duomenų masyvą — šiam kompiuteriui siunčiama visa Tesla automobilių parko informacija, tinkama mokyti autopilotą.

Kompiuterinės regos ir objektų atpažinimo konferencijos metu vykusiame pristatyme, Tesla DI skyriaus vadovas Andrej Karpathy apibūdino naujojo kompiuterio charakteristikas ir svarbiausias ypatybes. Bevardė mašina užsiima per Tesla automobilių kameras visame pasaulyje surenkamų duomenų analize. Vaizdo įrašai siunčiami į kompanijos būstinę, kur kompiuteris nagrinėja automobilių savininkų elgesį kelyje ir stengiasi sukurti virtualų vairuotoją, pasirengusį bet kokiai realaus pasaulio situacijai.

Šis superkompiuteris yra 720 mazgų klasteris iš 80 GB versijos 8x A100 — iš viso kompiuteryje sumontuoti 5760 grafikos procesoriai. NVME tipo saugykla yra 10 PB dydžio, išoriniai duomenys apdorojami 1,6 Tb/s sparta. Bendra kompiuterio komutacinė galia — apie 640 Тb/s.

„Kompiuterinė rega mums — duona ir sviestas to, ką darome mes ir ką gali atlikti Autopilotas. Ir kad veiktų išties gerai, privalome greitai apdoroti iš mūsų mašinų gaunamus duomenis, apmokyti neuroninius tinklus ir daug eksperimentuoti. Todėl mes tiek daug investavome į šio kompiuterio skaičiavimo išteklius. Šiuo atveju turime klasterį iš 720 mazgų, kuriuose yra 80-ies gigabaitų 8x A100. Spėju, tai yra maždaug penktas pagal galią superkompiuteris pasaulyje“,  — Karpathy cituoja Electrek.

 

Ne menkiau svarbus naujausio Tesla anonso aspektas — tai, ko kompanija pristatymo metu neparodė. Karpathy paaiškino, kad pristatyta mašina — tik pirmtakas paslaptingojo Tesla Dojo, apie kurį Elonas Muskas ne kartą rašė savo Twitter paskyroje ir užsimindavo spaudos konferencijose. Pasak Musko, Dojo bus dar galingesnis ir modernesnis — būsimasis superkompiuteris nebeužsimis vien Autopiloto mokymu, o galės būti panaudotas ir kitose srityse. Jį surinkti tikimasi iki šių metų galo. Tikėtina, kad Karpathy pristatytas superkompiuteris yra vienas iš Tesla Dojo pirmtakų.

 

Anksčiau Muskas skelbė, kad Dojo bus kelių eksaflopsų skaičiavimom galios ir pagal našumą atsidurs viename lygyje su kompiuteriais, kuriuos kuria Intel, AMD ir slaptos vyriausybinės įmonės.


hightech.plus

(30)
(0)
(30)

Komentarai (4)