Atrodo beveik neįtikėtina, kol to nepamatai savo akimis: pažiūrėkite, kaip elektrinis visureigis „Rivian R1S“ be jokių problemų kopia į beveik vertikalią įkalnę (Video)  (22)

„Rivian R1S“ jau visai greitai turėtų išriedėti į gatves. Tiesa, kol kas neaišku, kada - R1S pristatymas pirkėjams buvo atidėtas. Bet tai netrukdo gamintojui demonstruoti įspūdingų visureigio galimybių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visureigis „Rivian R1S“ ir pikapas R1T nuo pat pradžių buvo reklamuojami kaip automobiliai aktyviems žmonėms. Tai nėra parketiniai stiliaus aksesuarai - šie elektromobiliai nori ir gali važiuoti į tikrus nuotykius. Ir tai yra tikri visureigiai - „Rivian“, atrodo, nori būti naujų laikų „Land Rover“.

R1S iš tikrųjų yra labai pajėgus visureigis. Visais ratais varomas automobilis turi dideles padangas, aukštą prošvaistą, jo automobilio ratai yra arti kėbulo kampų. R1S iš tikrųjų gali kirsti maždaug 1 metro gylio upelį. Elektriniai varikliai turi labai plokščią sukimo momento kreivę ir gali būti valdomi labai tiksliai, todėl nepraranda sukibimo.

Ką tai reiškia? Tik pažiūrėkite, kaip R1S prototipas lipa į 45 laipsnių kampu pasvirusią uolą:

 

45 laipsniai galbūt jums ir neatrodo taip statu, bet patikėkite - jūsų automobiliui tai yra praktiškai vertikali siena. Vaizdo įraše matomas R1S šiam bandymui nebuvo specialiai modifikuotas. Tiesiog jo keturi varikliai moka tvarkingai pasidalinti galia, kad automobilis nepasimestų sutikęs tokią stačią įkalnę.

„Rivian R1S“ kainuos nuo 70 tūkstančių dolerių. Tarp įkrovimų jis galės nuvažiuoti daugiau nei 480 km. Bent jau kai kurie „Rivian“ automobiliai galės apsisukti vietoje, į priešingą pusę sukdami skirtingų pusių ratus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(34)
(2)
(32)

Komentarai (22)