Neregėtas vandalizmas Vikipedijoje: 35 tūkst. puslapių pripildyti svastikomis - kas čia nutiko?  ()

Vandalizmas Vikipedijoje nėra naujas reiškinys, tačiau vienas naudotojas paskutiniu metu sugebėjo nustebinti administratorius pridėdamas svastikos ženklus prie dešimčių tūkstančių straipsnių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasinaudojo sistemos spraga

Atsakingas asmuo redagavo šabloną, kuris naudojamas maždaug 53 000 puslapių, pranešė „Gizmodo“. Vikipedijos administratoriai problemą ištaisė netrukus po to, kai ji paaiškėjo pirmadienio rytą. Naudotojas buvo uždraustas neribotam laikui.

Tarp apgadintų puslapių buvo JAV prezidento Joe Bideno, viceprezidentės Kamalos Harris ir Kanados ministro pirmininko Justino Trudeau. Taip pat buvo paveikti įžymybių, įskaitant Jennifer Lopez, Beno Afflecko ir Madonnos, straipsniai.

Šis fenomenas buvo sparčiai pastebėtas ir „Twitter“ platformoje:

Vienas administratorius pažymėjo, kad dauguma plačiai naudojamų šablonų yra užrakinti, tačiau panašu, kad kai kuriuos iš jų gali redaguoti bet kas arba, kaip šiuo atveju, naujokas, pirmiausia atlikęs keletą geranoriškų redagavimų. Po vandalizmo administratoriai apsaugojo kai kuriuos dažniau naudojamus šablonus.

 

Šis „nepriimtinas“ išpuolis „pažeidžia daugelį Vikipedijos taisyklių“, – „Gizmodo“ sakė Vikimedijos fondo atstovas spaudai. „Dauguma vandalizmo atvejų Vikipedijoje yra ištaisomi per penkias minutes, kaip matėme šiandien“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: