Kinija išbandė slaptą hipergarsinę raketą su išplėstinėmis kosmoso galimybėmis. JAV žvalgyba: „mes neįsivaizduojame, kaip jie tai padarė“  (4)

Kinija skelbia rugpjūtį išbandžiusi hipergarsinę raketą, demonstruodama savo kosmoso galimybes ir naujas technologijas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-10-22 Kinija išbandė slaptą hipergarsinę raketą su išplėstinėmis kosmoso galimybėmis. JAV žvalgyba: „mes neįsivaizduojame, kaip jie tai padarė“  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis įvykis stebina JAV žvalgybą, pranešė „Financial Times“. „Mes neįsivaizduojame, kaip jie tai padarė“, – sakė vienas JAV pareigūnas.

Manoma, kad minėtą raketą Kinijos kariuomenė paleido su „Long March“ raketa. Aplink Žemę apskriejusi žema orbita, raketa nepasiekė tikslo. Ji nuklydo maždaug 38 km nuo taikinio.

Nepaisant to, bandymo pakako, kad būtų parodytas „pažangus kosmoso pajėgumas, kuris netikėtai užklupo JAV žvalgybą“, rašo „Financial Times“. Tai taip pat parodė, kaip toli pažengė hipergarsinė Kinijos ginklų technologija.

Kinija dar nepateikė oficialaus pareiškimo apie paleidimą, tačiau anoniminiai „Financial Times“ šaltiniai turi tiesioginių žinių apie rugpjūčio paleidimą.

Pasaulis ir hipergarsinės raketos

Kinija nėra vienintelė šalis, stumianti į priekį savo hipergarsinių raketų technologiją.

Anksčiau šį mėnesį Rusija tvirtino, kad iš povandeninio laivo sėkmingai paleido hipergarsinę raketą. Vos prieš kelias savaites JAV sėkmingai išbandė savo hipergarsinę sparnuotąją raketą, o Šiaurės Korėja teigia rugsėjį taip pat atlikusi pirmąjį hipergarsinę raketos bandymą.

 

Šioms galingoms valstybėms stumiant savo hipergarsinę raketų pažangą į priekį, visai nenuostabu, kad Kinija prisijungia prie lenktynių.

2019-aisiais Kinija jau pademonstravo savo tobulėjančius ginklus, įskaitant hipergarsinę raketą DF-17, pranešė „Reuters“. Nuo tada sunkiai dirbama, kad šią technologiją būtų galima pradėti naudoti. Taip pat kuriamos sistemos, skirtos apsisaugoti nuo hipergarsinių raketų, skelbia „Al Jazeera“.

 

Hipergarsinės raketos, panašios į balistines raketas, gali skristi greičiau nei 5 Machų greičiu ir gali gabenti branduolinius ginklus. Tačiau skirtingai nuo balistinių raketų, kurios skrenda aukštai į kosmosą ir vėl nusileidžia lanku, hipergarsinės raketos skrieja žemesnėmis trajektorijomis ir yra manevringesnės, todėl jas sunku sekti ir nuo jų apsiginti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(12)
(32)

Komentarai (4)