Prancūzijos žandarmerija turi naują automobilį - kam policijai „Alpine A110“?  ()

„Alpine A110“ - tai modernus, lengvas sportinis automobilis. Retro-įkvėptas dizainas primena pirmą A110, gamintą 1963-1977 metais. Aišku, viduryje sumontuotas variklis nepaliko vietos galinei sėdynei, bet sportiniams automobiliams jos ir nereikia. O policijai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Alpine“ pagamino porą A110 specialiai Prancūzijos žandarmerijai. Specialią įrangą sportiniuose automobiliuose sumontavo kita šalies firma „Durisotti“. Automobiliai išsaugojo tradicinę mėlyną „Alpine“ spalvą, bet buvo apklijuoti šviesą atspindinčiais ženklais. Ir, žinoma, gavo mėlyną švyturėlį. 

Policijos „Alpine A110“ atrodo neblogai, bet, aišku, kur kas svarbiau tai, kaip jiems seksis patruliuoti. 1,8 litrų viduryje sumontuotas variklis išvysto 186 kW galią ir 320 Nm sukimo momentą. Vos daugiau nei 1,1 t sveriantis automobilis iki 100 km/val. bėgėjasi tik 4,5 sekundes.

Žinoma, žandarams reikia specializuotos įrangos. „Alpine A110“ viduje - radijo įranga ir planšetė, skirta pranešimams, navigacijai ir kitiems informaciniams poreikiams.

 

Žinoma, „Alpine A110“ viduje nėra vietos sulaikytiems ir kai kuriems skaitytojams tai tikriausiai užklius. Tačiau tiesa yra ta, kad sulaikymo ir sulaikytųjų transportavimo funkcijas atlieka tik nedidelė policijos automobilių dalis. Didžiuosiuose Europos miestuose policijos pareigūnai kartais patruliuoja ir mažais miesto automobiliais, ir ant žirgų, ir ant riedžių - kokius prasižengusius žmones transportuoti gali jie?

„Alpine A110“ žandarams padės persekioti greitai sprunkančius pažeidėjus. Automobiliai patruliuos greitkeliuose, bet labai pravers ir vingiuotuose užmiesčio keliuose. Visur, kur reikės greičio ir manevringumo, „Alpine A110“ bus naudingas. 

 

Policijos pajėgos ir kitose šalyse naudoja sportinius automobilius. Italijoje „Lamborghini Huracán“ ne tik padeda patruliuojant autostradose, bet ir transportavo donoro širdį. Tuo tarpu Dubajaus policijos superautomobiliai džiugina turistus ir kelia miesto bei šalies įvaizdį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai ()