„Tesla Semi“ turi naują rimtą konkurentą – „Nikola Motors“ pristatė savo pirmuosius elektrinius sunkvežimius: darbą pradės jau netrukus (Foto, Video)  (10)

Arizonoje įsikūrusi „Nikola Motors“ užbaigė svarbų vystymo etapą, pradėdama gaminti sunkiasvores nulinės emisijos elektrines transporto priemones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įkurta 2014 m., „Nikola“ siekia pakeisti ekonominį ir prekybos poveikį aplinkai, kurdama ir gamindama sunkiasvores elektrines transporto priemones ir jų sistemų komponentus.

Bendrovės produktų portfelį sudaro ne tik baterijomis varomi elektriniai sunkvežimiai, bet ir vandenilio kuro elementais varomi „Tre-FCEV“, energijos kaupimo sistemos ir vandenilio saugojimo infrastruktūra, ir taip pat statoma 1 milijardo dolerių vertės gamykla Arizonoje.

Pirmieji bendrovės pristatymai buvo atlikti pagal susitarimą su uosto krovinių pervežimo įmone „Total Transportation Services Inc.“ (TTSI) dėl 100 elektromobilių sunkvežimių pristatymo, kad būtų paspartintas nulinės emisijos transportavimas Long Byčo uoste JAV.

 

Kaip rašoma pranešime spaudai, kas mėnesį į uostą įvažiuoja iki 14 000 sunkvežimių, išmetančių apie 2 600 tonų azoto oksido.

Sunkvežimiai kartu su dviem vandenilio kuro sunkvežimiais, kurie netrukus bus pristatyti, yra TTSI atliekamo bandomojo projekto dalis, siekiant įvertinti šių sunkvežimių našumą.

Remiantis pateikta informacija, elektrinio sunkvežimio įveikiamas atstumas yra 563 km. 480 kW (645 AG) elektrinis variklis gali pasiekti didžiausią 121 km/h greitį, o jo 753 kWh akumuliatorių galima įkrauti nuo 10 iki 80 procentų per 120 minučių naudojant nuolatinės srovės įkroviklį.

 

Nors išsami informacija apie vandenilio kuro elementų sunkvežimius dar nėra prieinama, „Nikola“ tinklalapyje teigiama, kad jie yra su 645 AG varikliu, bet gali pasiūlyti didesnį atstumą iki 804 km, nes vandenilio kuro elementai gali būti papildyti  per 20 minučių ar mažiau.

Regioniniam naudojimui skirtas „Tre FCEV“ numatomas išleisti 2023 m., o „Two FCEV“ žada įspūdingą tolimą 1 448 km įveikimą atstumą 2024 m.

 

Tikimasi, kad „Homtruck“ taip pat bus prieinamas maždaug tuo pačiu laiku, todėl nuo pat pradžių „Tesla Semi“ turės rimtą konkurenciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(8)
(22)

Komentarai (10)