Pasaulis to dar nėra matęs: žaibiškai plintančiame vaizdo įraše BMW elektromobilis vieno mygtuko paspaudimu per kelias milisekundes pakeičia spalvą (Video)  (5)

BMW atskleidė savo naują spalvų keitimo technologiją, leidžiančią vienu mygtuko paspaudimu pakeisti visą automobilį taip, tarsi jis būtų padengtas visiškai nauju dažų sluoksniu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-01-05 Pasaulis to dar nėra matęs: žaibiškai plintančiame vaizdo įraše BMW elektromobilis vieno mygtuko paspaudimu per kelias milisekundes pakeičia spalvą (Video)  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologija buvo pademonstruota Buitinės elektronikos parodoje (CES) su „BMW iX“, visiškai elektriniu automobiliu.

Bendrovė atsisako atskleisti, kaip danga veikia – žinoma tik tiek, kad ji itin jautri temperatūrai.

Pirmą kartą apie šią technologiją buvo paskelbta gruodį – naujiena sukėlė didžiulį ažiotažą.

„CES parodoje bus pirmą kartą demonstruojama technologija, kuri vienu mygtuko paspaudimu pakeičia automobilio išorės spalvą“, – prieš CES pradžią skelbė BMW.

 

Iki šiol pasirodžiusiuose dviejuose vaizdo įrašuose automobilis iš balto pasikeičia į beveik juodą, o tada per automobilio šoną iš priekio į galą pasislenka tamsus dryžis. Efektas yra nepaprastai sklandus, palyginti su panašia technologija, kuri buvo rodoma anksčiau – nors ir ne automobiliuose – ir yra tikroviška, kai spalva visiškai pakeičiama.

Nors tikslus spalvų keitimo metodas vis dar nežinomas, yra teorijų. Gali būti, kad jame naudojamos termochrominės medžiagos kartu su miniatiūriniais šildytuvais, kad būtų pakeista temperatūra žemiau medžiagos, pakeičiant išorėje pateiktą spalvą. Tai anksčiau buvo naudojama „nematomai dirbtinei odai“ sukurti ir turi panašų poveikį kaip ir ant automobilio – tai taip pat paaiškintų, kodėl ji tokia jautri temperatūrai.

 

Kiti ekspertai mano, kad tai lemia tam tikras elektroninis rašalas, panašus į naudojamą „Kindle“ skaityklėse.

Nepaisant to, kokia nuostabi yra ši technologija, deja, mažai tikėtina, kad ji bus viešai parduodama daugelyje šalių. Net jei jie išspręstų temperatūros problemą, daugelis JAV valstijų ir kitų ES šalių reikalauja, kad pakeitus automobilio spalvą būtų susisiekta su atitinkamais pareigūnais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(4)
(37)

Komentarai (5)