[Žinios trumpai] „Lamborghini“ galiausiai apsisprendė – šie metai paskutiniai vidaus degimo varikliams: atskleidė pirmojo elektrinio automobilio planus  ()

„Lamborghini“ paskelbė, kad šie metai bus paskutiniai vien tik vidaus degimo varikliu varomoms transporto priemonėms. Nuo kitų metų bus pristatytos transporto priemonės tik su elektros varikliais – pradedant hibridais ir įkraunamais hibridais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italų superautomobilių gamintojas ilgą laiką vengė minties savo automobilius perorientuoti į varomus elektra, tačiau praėjusiais metais „Lamborghini“ pagaliau apsisprendė ir patvirtino, kad „antroje dešimtmečio pusėje“ į rinką pateiks visiškai elektrinį automobilį.

Dabar automobilių gamintojas žiniasklaidai atskleidė daugiau informacijos apie savo automobilių elektrifikavimo planą.

Kompanijos generalinis direktorius Stephanas Winkelmannas sakė, kad šie metai bus paskutiniai, kai „Lamborghini“ pristatys naujas transporto priemones, varomas vien vidaus degimo varikliais. Nuo kitų metų automobilių gamintojas gamins hibridus (HEV), įkraunamus hibridus (PHEV) ir galiausiai visiškai elektrinę (BEV) transporto priemonę pristatys tik antroje dešimtmečio pusėje.

 

Kalbėdamas apie šią visiškai elektrinę transporto priemonę, Winkelmannas sako, kad „Lamborghini“ dabar linksta į keturių durelių transporto priemonę, skirtą „kasdieniniam naudojimui“. Tačiau kol kas automobilių gamintojas daugiausia dėmesio skirs hibridams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(2)
(16)

Komentarai ()