25 000 JAV dolerių kainuojančio „Tesla“ automobilio nebus? Elonas Muskas: yra kitas sprendimas važiuoti pigiai  (17)

Internetinėje transliacijoje aptariant 2021 m. ketvirtojo ketvirčio finansinius rezultatus, „Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas atsakė į klausimą apie pažangą kuriant gandais apipintą 25 000 JAV dolerių vertės elektromobilį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip paaiškėjo, šiuo metu tokio projekto nėra, bet panašu, kad yra galimybė ateityje. Šiuo metu bendrovė užsiėmusi kitais projektais.

„Šiuo metu nedirbame su 25 000 JAV dolerių kainuojančiu automobiliu... Kažkuriuo metu tai padarysime, bet šiuo metu mūsų lėkštėje yra pakankamai, atvirai kalbant, per daug“, – sakė Elonas Muskas.

Jis pridūrė, kad klausimas klaidingas, nes svarbiausia yra „kada“ automobilis bus visiškai autonomiškas. Kai tai įvyks, pasak Musko, transporto priemonės kaina sumažės 4–5 kartus.

Verta paminėti, kad net jei „Tesla“ pavyktų pristatyti žymiai pigesnį automobilį, yra priežasčių to nedaryti. Dar 2020 m. pabaigoje į tai atkreipė dėmesį automobilių inžinierius Sandy Munro, kuris mano, kad tai pakenktų pelnui. Be to, „Tesla“ klientai dažnai nori patrauklių papildomų funkcijų.

Reikia turėti omenyje ir tai, kad „Tesla“ stipriai vėluoja su savo projektais, tokiais kaip „Cybertruck“, „Semi“ ir „Roadster“. Be to, Muskas jau yra sakęs, kad dėl puslaidininkių krizės dirbanti žemiau savo pajėgumų „Tesla“ 2022 m. nepristatys jokių naujų elektromobilių modelių. Tad artimiausiu metu pigaus „Tesla“ automobilio tikrai nesulauksime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(13)
(5)

Komentarai (17)