[Žinios trumpai] Naujai nutekintame vaizdo įraše matyti, kaip naikintuvas „F-35“ atsitrenkia į JAV lėktuvnešį – video matomas smūgio momentas (Video)  ()

Savaitgalį socialinėje žiniasklaidoje pasirodžiusiame vaizdo įraše matyti, kaip stealth naikintuvas, praėjusį mėnesį nukritęs ant JAV karinio jūrų laivyno lėktuvnešio, užsiliepsnojo atsitrenkęs į didžiulio karo laivo bokštelį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„F-35C“, naujausias JAV karinio jūrų laivyno naikintuvas, matomas vaizdo monitoriuje, esančiame „USS Carl Vinson“, kuris veikė Pietų Kinijos jūroje, kai sausio 24 d. įvyko avarija.

Filmuotoje medžiagoje matyti du incidento kampai iš atskirų kamerų ir abiejuose matyti, kaip reaktyvinis lėktuvas artėja prie lėktuvnešio. Viename vaizde iš arti lėktuvas atsitrenkia į denį, užsiliepsnoja ir tada sukasi prieš kamerą visu kadru. Antrasis kampas užfiksuoja liepsnojančią nuolaužą, kai ji skrieja palei denį, tada nuslysta į vandenį.

Kai 100 milijonų dolerių vertės naikintuvas artėja prie laivo, galima išgirsti įgulos šauksmą „Wave off, Wave off“ – terminas, vartojamas lėktuvui nutraukti tūpimo bandymą, pagreitinti ir skristi, kad bandytų dar kartą. Tačiau įspėjimas pilotui pateikiamas per vėlai, kad būtų išvengta katastrofos.

 

Per avariją buvo sužeisti septyni žmonės, įskaitant iš lėktuvo iškritusį pilotą ir dar šešis lėktuvnešyje buvusius žmones.

JAV karinis jūrų laivynas CNN patvirtino vaizdo įrašo autentiškumą, tačiau kol kas nepaskelbė katastrofos priežasties.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(2)
(23)

Komentarai ()