Kas yra garsioji JAV laivyno SEAL „Pragaro savaitė“, kurios žiaurių mokymų metu neseniai mirė kandidatas – ją įveikia tik 25% SEAL kandidatų (Foto, Video)  ()

JAV Karinis jūrų laivynas sekmadienį įvardino SEAL kandidatą, kuris mirė praėjus vos kelioms valandoms po vadinamosios „Pragaro savaitės“ – žiauraus operatyvinio mokymo etapo, kurio metu išbandoma protinė ir fizinė ištvermė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jūrininkas Kyle'as Mullenas (24) iš Naujojo Džersio mirė vasario 4 dieną Sharp Coronado ligoninėje Koronado mieste, Kalifornijoje, pranešė karinis jūrų laivynas.

Jo mirties priežastis tiriama. Jis ir kitas laivyno SEAL stažuotojas buvo paguldyti į ligoninę po to, kai abu pranešė pajutę nežinomos ligos simptomus. Pranešama, kad kito stažuotojo, kurio vardas neskelbiamas, būklė stabili.

Karinis jūrų laivynas teigė, kad jis ir kitas į ligoninę paguldytas SEAL kandidatas per „pragaro savaitės“ mokymus nepatyrė nelaimingų atsitikimų ar neįprasto incidento. Mullenas savo mirties metu aktyviai nesitreniravo, nurodė karinis jūrų laivynas.

 

Kas yra „Pragaro savaitė“?

Mullenas mirė netrukus po to, kai jis baigė karinio jūrų laivyno „pragaro savaitę“, kuri apibūdinama kaip „pagrindinis įvykis“, treniruojant elitinę „Basic Underwater Demolition/SEAL“ (BUD/S) klasę.

Bendrą SEAL atranką sudaro trys etapai: 1. Fizinis kondicionavimas (7 savaitės), 2. Kovinis nardymas (7 savaitės) ir 3. Sausumos karas (7 savaitės).

 

Garsioji „Pragaro savaitė“ vyksta trečią pirmojo mokymo etapo savaitę ir susideda iš penkių su puse dienos „šaltų, šlapių, žiauriai sunkių operatyvinių mokymų“, teigiama oficialioje karinio jūrų laivyno SEAL svetainėje.

„Pragaro savaitės“ metu kandidatai dalyvauja penkių su puse dienos nuolatiniuose mokymuose. Kiekvienas kandidatas visą savaitę miega daugiausia keturias valandas, nubėga daugiau nei 320 km ir treniruojasi daugiau nei 20 valandų per dieną.

Kandidatams neribojamas maitinimas: jie maitinami pusryčiais, pietumis ir vakariene. Likusios trys savaitės apima įvairių metodų bandymus, kaip atlikti hidrografinius tyrimus ir sudaryti hidrografinę diagramą, kartu dalyvaujant bėgimuose ir plaukimo bandymuose.

 

Ji apibūdinamas kaip sunkiausias JAV kariuomenės mokymas – vidutiniškai tik 25% SEAL kandidatų įveikia „pragaro savaitę“.

Treniruočių metu visada laikomasi saugumo. Medicinos personalas yra pasirengęs pasirūpinti ekstremaliomis situacijomis ir stebi išsekusius stažuotojus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(6)
(36)

Komentarai ()