„Tesla“ laužo pažadus: iš elektromobilių pašalino detalę ir 3 lygio savarankiškas vairavimas tampa neįmanomas – kas vyksta?  (1)

CNBC praneša, kad „Tesla“ ėmėsi veiksmų, jog išspręstų pandemijos sukeltas tiekimo grandinės problemas – tai dar viena kliūtis, trukdanti pristatyti 3 lygio savarankiškai važiuojančius automobilius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elono Musko vadovaujamas elektromobilių gamintojas pašalino vieną iš dviejų elektroninių valdymo blokų iš Šanchajuje pagamintų „Model 3“ ir „Model Y“ automobilių, CNBC sakė du anoniminiai „Tesla“ darbuotojai.

Toks žingsnis žengtas, nes bendrovei buvo daromas spaudimas pasiekti ketvirtojo ketvirčio pardavimo tikslus, esant pasauliniam puslaidininkių trūkumui.

Sulaužyti pažadai

Komponentas nėra būtinas dabartinėms „antro lygio“ vairuotojo pagalbos sistemoms, tokioms kaip visiškas savarankiškas vairavimas ir autopilotas, kurios vis tiek reikalauja, kad vairuotojas išliktų budrus laikydamas rankas ant vairo.

Pašalintas komponentas buvo apibūdintas kaip nereikalingas, nes yra atsarginė lustų sistema, kuri atlieka tas užduotis. Taigi, nėra jokio realaus pavojaus dėl to, kad kompanija jo neįtraukė į naujausius automobilius su esamomis programinės įrangos galimybėmis.

Tačiau šio komponento reikia, kad įmonė pasiektų savo tikslą – „trečio lygio“ autonomiją, kuri leistų automobilį vairuoti nelaikant rankų ant vairo. Pats Muskas neseniai teigė, kad atnaujinus programinę įrangą automobiliai galėtų būti vairuojami be žmogaus įsikišimo. Deja, vairuotojams teks nusivilti. Nėra naujojo komponento – nėra ir „trečio lygio“ autonomijos.

 

Pažiūrėsime, ar trečiasis lygis pagaliau pasirodys šiais metais, ar tai bus tik dar vienas tuščias Elono Musko pažadas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(3)
(8)

Komentarai (1)