[Karšta tema] Ukrainos gynybos ministro prašymas JAV Kongresui: „Mums reikia tiek Stinger ir prieštankinių ginklų, kiek tik įmanoma – pristatyti galite per Lenkiją“  ()

Ukrainos gynybos ministras ketvirtadienį tiesiogiai kreipėsi į JAV Kongresą su prašymu atsiųsti jo apgultai šaliai priešlėktuvinių ir prieštankinių raketų per Lenkiją, siekiant padėti jai atremti Rusijos karinį puolimą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gynybos ministras Aleksejus Reznikovas ketvirtadienio vaizdo įraše, kurį „YouTube“ paskelbė Kalifornijos atstovas Bradas Shermanas, sakė, kad Ukrainos pajėgos gina Europą ir kovos už savo šalį, tačiau jai reikia paramos.

„Mums reikia kuo daugiau „Stinger“ (priešlėktuvinių) ir prieštankinių ginklų,- sakė Reznikovas, sėdėdamas prie konferencijų stalo.- Siekiant užtikrinti saugų ginklų pristatymą, galite juos pristatyti į Lenkiją. Iš ten mes gabensime juos per žemę ir greitai pagerinsime savo gynybą.“

Reznikovo vaizdo įrašas pasirodė praėjus kelioms valandoms po to, kai Rusija ketvirtadienį pradėjo plataus masto invaziją Ukrainoje, surengdama oro antskrydžius miestams ir karinėms bazėms bei siųsdama karius ir tankus iš įvairių krypčių.

Reznikovas kovą tarp demokratinės Ukrainos ir autoritarinės Rusijos apibūdino kaip „kovą tarp šviesos ir tamsos“, sakė, kad Ukrainos geografinės sienos tapo „ribomis tarp laisvės ir vergijos, demokratijos ir tironijos“.

JAV pareigūnai siekė atgrasyti nuo Rusijos invazijos diplomatija, ekonominėmis sankcijomis ir įspėjimais, kad Ukrainos pajėgos bus stipresnės nei anksčiau.

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas ir kiti pareigūnai sakė, kad Vašingtonas ir toliau siųs amerikietiškų „Javelin“ prieštankinių ginklų ir kitą pagalbą Ukrainai, net jei Rusija išplės savo invaziją.

 

Ketvirtadienį JAV prezidentas Joe Bidenas pristatė naujas sankcijas ir paskelbė apie naują sausumos ir oro pajėgų dislokavimą palei NATO rytinę sieną su Rusija, pakartodamas, kad JAV kariai nedalyvaus tiesioginiame konflikte su Rusijos pajėgomis.

Ketvirtadienio rytą Vašingtone, kalbėdama su žurnalistais, Ukrainos ambasadorė Oksana Markarova pareiškė, kad visi ukrainiečiai priešinsis Rusijos invazijai į jų šalį ir paragino griežtai tarptautiniu mastu atsakyti į šį puolimą.

 „Rusija yra vienintelė šalis, kuri atsakinga už tai, kas vyksta. Jie mus užpuolė. Šiuo metu jie kelia pavojų mūsų civiliams. Mes darome viską, kad išgelbėtume kiekvieną gyvybę Ukrainoje, bet taip pat darome viską, kas įmanoma, kad apgintume savo šalį.“

 

Markarova taip pat paragino tęsti Vakarų karinę pagalbą Ukrainai ir pareiškė, kad šaliai reikia oro gynybos pajėgumų. Ji pripažino, kad tiekti ginklus Ukrainai būtų „sunkiau nei buvo anksčiau“.

„Vis delto tai įmanoma, todėl kviečiame visus mūsų draugus ir sąjungininkus ne tik toliau teikti mums karinę, gynybinę paramą, bet ir ją didinti. Turime ginti savo šalį“, – sakė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: