[Žinios trumpai] Europa patyrė milžinišką kibernetinę ataką – tūkstančiai liko be interneto, „nulaužta“ beveik 6000 vėjo turbinų  ()

Tūkstančiai žmonių visoje Europoje buvo atjungti nuo interneto po to, kai šaltiniai pranešė, jog tai buvo tikėtina kibernetinė ataka karo tarp Rusijos ir Ukrainos pradžioje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Orange“ duomenimis, beveik 9000 palydovinio interneto, kurio paslaugas teikia įmonė „Nordnet“ Prancūzijoje, vartotojų neturi interneto po vasario 24 d. vykusio „kibernetinio įvykio“ JAV palydovų operatorių „Viasat“ sistemose.

„Bigblu“ palydovinio interneto paslaugas patronuojanti bendrovė „Eutelsat“ penktadienį naujienų agentūrai AFP taip pat patvirtino, kad maždaug trečdalis „Bigblu“ vartotojų Europoje: Vokietijoje, Prancūzijoje, Vengrijoje, Graikijoje, Italijoje ir Lenkijoje, nukentėjo nuo „Viasat“ tinklo nutraukimo.

JAV „Viasat“ trečiadienį pranešė, kad „kibernetinis įvykis“ sukėlė dalinį tinklo sutrikimą klientams Ukrainoje ir apskritai Europoje, kurie priklauso nuo jos KA-SAT palydovo.

Daugiau informacijos „Viasat“ nepateikė, tik nurodė, kad apie šiuos įvykius policijai ir valstybės partneriams buvo pranešta.

Dėl gedimų Vokietijoje ir Centrinėje Europoje taip pat buvo išjungta apie 5800 vėjo turbinų, kurių bendra galia siekė 11 gigavatų.

„Dėl didžiulio palydovinio ryšio sutrikimo Europoje, nuotolinis tūkstančių vėjo energijos keitiklių stebėjimas ir valdymas šiuo metu yra ribotas“, – sakė gamintojas „Enercon“, kuris teigė, kad problemos prasidėjo invazijos į Ukrainą dieną.

 

„Nėra jokio pavojaus vėjo turbinoms, kurios ir toliau gamina energiją, bet prireikus jų veikla nebegalės būti atkurta nuotoliniu būdu“, - sakė gamintojas.

Įmanoma, kad gedimai buvo „kibernetinės atakos“ pasekmė“, - pranešė Vokietijos dienraštis „Handelsblatt“.

Kibernetinio saugumo įmonės pastebėjo atakas Ukrainoje, per kurias buvo įdiegtas naujas duomenis naikinantis virusas, kurio tikrasis poveikis kol kas nežinomas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()