[Karšta tema] Kodėl Rusija nenori, kad Ukraina prisijungtų prie NATO? Argumentuoja nebūtais JAV pažadais (Video)  ()

Karas tarp Ukrainos ir Rusijos tęsiasi jau beveik dvi savaites. Vladimiras Putinas įsakė surengti atakas prieš strategines vietas Ukrainoje, siekiant „demilitarizuoti ir denacifikuoti Ukrainą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa ta, kad konfliktas tarp Ukrainos ir Rusijos prasidėjo seniai, o trečioji šalis – NATO – yra konflikto centre. Rusijos prezidentas visada išsižadėjo šios organizacijos, manydamas, kad ji kelia grėsmę jo saugumui. Tačiau kodėl Rusija nori padaryti viską, kas nuo jos priklauso, kad Ukraina netaptų NATO dalimi?

NATO buvo sukurta 1949 m., siekiant tuo metu užkirsti kelią Sovietų Sąjungos plėtrai į kitas Europos šalis. Iš pradžių organizacijai priklausė 12 šalių, tarp kurių svarbiausios yra JAV, Kanada, Jungtinė Karalystė ir Prancūzija.

Sovietų Sąjunga žlugo 1991 m. Tuo metu Rusija tvirtina, kad prezidentui Gorbačiovui JAV tariamai pažadėjo, kad NATO nesiplės į rytus.

Vietoje to kelios šalys įstojo į NATO, pavyzdžiui, Baltijos šalys, Lenkija, Rumunija. Šiuo metu organizacijai iš viso priklauso 30 šalių.

Tokiu būdu Rusija jaučia NATO plėtros į rytus grėsmę ir, visų pirma, baiminasi, kad Ukraina, šalis, kuriai ji gali daryti įtaką, galiausiai įstos į NATO. Todėl Putinas bet kokia kaina nori išvengti, kad Ukraina atsidurtų Vakarų įtakoje.

 

Ukraina yra antra pagal dydį šalis Europoje, ji turi priėjimą prie Juodosios jūros, ir ji turi didelę bendrą sieną su Rusija rytuose.

Taip pat Rusija perspėjo NATO nepriimti š aljansą kitas buvusias sovietines respublikas, tokias kaip Sakartvelas ir Moldova.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(3)
(8)

Komentarai ()