[Žinios trumpai] Rusai vis dažniau domisi emigracija ir pilietybės gavimu kitose šalyse  ()

Nuo pat invazijos į Ukrainą pradžios, Rusijos piliečiai labai domisi galimybėmis palikti šalį. Tai siejama ne tik su kariniais veiksmais, bet ir su sankcijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pastebėjo Indijos naujienų svetainė Indiatoday.in, pasikapsčiusi „Google Trends“ statistikoje. Pasirodo, rusai nuo vasario pabaigos dažniau ieško žodžių „pilietybė“ bei „emigracija“. Išaugo ir susidomėjimas valiutomis bei jų kursais bei protestais. Tai, žinoma, nestebina, suvokiant, kad traukiniuose iš Sankt Peterburgo į Helsinkį įprastai nėra vietos.

Paiešką pagal terminą „emigracija“ rusai dabar vykdo aktyviau nei bet kada per pastaruosius 5 metus. Žmones gąsdina augantis nedarbas, siejamas su ekonomine izoliacija ir Rusiją paliekančiomis Vakarų kompanijomis. Krentantis rublio kursas taip pat skatina ieškoti naujų namų, kaip ir vis pasigirstantys gandai, kad Rusijoje gali būti įvesta nepaprastoji padėtis.

 

Tuo tarpu dėmesys Ukrainai Rusijos „Google“ paieškoje stipriai šoktelėjo tik pačioje invazijos pradžioje, bet paskui nuslobo. Rusai taip pat labai aktyviai domisi VPN, nes šalyje draudžiami arba ribojami kai kurie socialiniai tinklai, o ir ne visa informacija yra lengvai pasiekiama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()