[Karšta tema] Ar gali Ukraina atsilaikyti prieš Rusijos oro pajėgas ilgai trunkančiame oro mūšyje? Abiejų šalių oro pajėgų palyginimas (Foto, Video)  ()

2020 m. Ukrainos oro pajėgos pradėjo plataus masto modernizavimo planą „Vision 2035“, numatantį 12 mlrd. USD biudžetą naujiems daugiafunkciams naikintuvams, mokomiesiems ir transporto lėktuvams įsigyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos oro pajėgos

Remiantis JAV Kongreso ataskaita, Ukrainos oro pajėgos patyrė didelių nuostolių per Rusijos invaziją į Krymą 2014 m., o tai susilpnino jos pajėgas.

Tačiau 2020 m. Ukrainos oro pajėgos pradėjo plataus masto modernizavimo planą „Vision 2035“, pagal kurį skirama 12 mlrd. USD įsigyti naujų daugiafunkcinių naikintuvų, mokomųjų, transporto orlaivių, nepilotuojamų orlaivių, įskaitant Turkijos dronus „Bayraktar TB2“ ir oro gynybos sistemas.

Ukrainos oro puolimo brigados prieš septynerius metus atliko pagrindinį vaidmenį kovojant su Rusijos invazija į Rytų Ukrainą. Nuo tada ji padidino savo dydį su galingesne įranga. Su JAV ir NATO pagalba suformuotos Ukrainos specialiųjų operacijų oro pajėgos veikia pagal NATO standartus ir principus.

Ukrainos oro galia

Pirmosiomis invazijos valandomis Rusija konkrečiai nusitaikė į Ukrainos oro gynybą ir karinę infrastruktūrą, siekdama išjungti šalies karinius pajėgumus.

 

Remiantis pranešimais, Ukraina turi 200 visų tipų orlaivių: 50 naikintuvų MiG-29, įskaitant 32 Su-27, įskaitant nemažą skaičių Su-24. Ji taip pat turi sraigtasparnių Mi-8 ir Mi-24. Pranešama, kad Ukraina savo arsenale turi 98 kovinius lėktuvus.

Ukrainos oro gynyba

Nors Rusija į konfliktą neįtraukė visų savo oro pajėgų, iki šiol pagal planą buvo tikimasi, kad jos pajėgos jau valdys Ukrainos oro erdvę.

Ataskaitose teigiama, kad Kijeve ir kituose miestuose dislokuota oro gynyba vis dar veikia, todėl rusai turi sunkų pasirinkimą: pradėti atakas dideliame aukštyje ir rizikuoti civilių gyventojų skerdynėmis, ar būti numuštiems.

 

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()