„Anonymous“ į Rusiją išsiuntė 7 milijonus žinučių: praneša tiesą apie Putino invaziją į Ukrainą  ()

Vienoje iš haktyvistų grupuotės paskyrų „YourAnonOne“ skelbiama, kad „grupuotė „Anonymous“ Rusijos mobiliųjų telefonų naudotojams išsiuntė 7 000 000 antikarinių žinučių – kad praneštų jiems tiesą apie Putino invaziją į Ukrainą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Anonymous“ pačią pirmąją karo Ukrainoje dieną paskelbė „skaitmeninį karą“ Vladimirui Putinui ir jo vyriausybei ir ėmėsi aktyvios veiklos fronte: trikdė valstybinių Rusijos svetainių darbą, įsilaužė ir paviešino „Roskomndazor“, Gynybos ministerijos bei „Rusneft Deutschland“ duomenis, keliskart įsibrovė į kelis Rusijos televizijos kanalus ir transliavo iš pradžių ukrainietiškas dainas, o vėliau – vaizdus iš karo Ukrainoje.

Žinutes rusams apie realią padėtį, kuri Rusijos valdžios sprendimu yra slepiama, siunčia ne tik „Anonymous“ – tą gali daryti bet kas.

Internete veikia svetainės su Rusijos gyventojų kontaktiniais duomenimis (1920.in, mail.1920.in, napishi.me), internautai raginami taikiai ir neagresyviai komunikuoti su paprastais Rusijos piliečiais bandant jiems atskleisti realią karo veiksmų Ukrainoje eigą ir pačios Rusijos padėtį pasaulyje.

 

Informaciją kviečiama platinti SMS žinutėmis, elektroniniais laiškais, per programėles „WhatsApp“ ir „Telegram“.

Lrytas.lt žiniomis, šioje informavimo kampanijoje aktyviai dalyvauja ir lietuviai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()