[Žinios trumpai] Lavrovas teigia, kad derybose yra rimtai aptariamas Ukrainos neutralumas: dėl kai kurių dalykų su Ukraina beveik susitarta  (4)

Rusija trečiadienį pareiškė, kad su kai kuriomis galimo taikos susitarimo su Ukraina dalimis buvo beveik susitarta, Kijevui sutikus aptarti neutralumą, o tai padidino viltis, kad bus baigtas didžiausias karas Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-16 [Žinios trumpai] Lavrovas teigia, kad derybose yra rimtai aptariamas Ukrainos neutralumas: dėl kai kurių dalykų su Ukraina beveik susitarta  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ukrainos neutralus statusas dabar yra rimtai aptariamas kartu su saugumo garantijomis. Dabar būtent apie tai diskutuojama derybose“, – sakė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

Lavrovas trečiadienį pareiškė, kad dėl kai kurių susitarimų su Ukraina formuluočių jau netrukus bus susitarta.

Jis sakė, kad prezidentas Vladimiras Putinas vasario mėnesį kalbėjo apie neutralumą ir saugumo garantijas Ukrainai be NATO plėtros, kaip vieną iš galimų variantų.

Lavrovas perspėjo, kad derybos nėra lengvos, tačiau yra „vilčių pasiekti kompromisą“.

Ukraina taip pat padarė atsargius teigiamus pareiškimus dėl taikos derybų. Buvo teigiama, kad ji nori derėtis dėl karo pabaigos, tačiau nepasiduos ir nepriims Rusijos ultimatumų.

 

Lavrovas sakė, kad pagrindiniai klausimai yra žmonių saugumas Rytų Ukrainoje, Ukrainos demilitarizavimas ir rusakalbių žmonių teisės Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(2)
(1)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: