[Žinios trumpai] Oro mūšis Ukrainoje dar nebaigtas: pranešama apie padidėjusį Rusijos aktyvumą  ()

Rusijos kariuomenė kare prieš Ukrainą naudoja bombonešius ir naikintuvus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo 21 dieną Rusijos įsibrovėliai padidino aviaciją Ukrainos oro erdvėje.

„Oro pajėgų aviacija atliko dešimtis skrydžių: oro mūšiai, perėmimai ir smūgiai į kolonas. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro gynyba šiandien sunaikino keturis UAV, du sraigtasparnius ir kelias sparnuotąsias raketas", – sakoma pranešime.

Sausumos pajėgų oro gynyba praneša apie vieno užpuolikų orlaivio ir dviejų dronų numušimą. Iš viso kovo 21 d. oro gynyba sunaikino 1 orlaivį, 2 sraigtasparnius, 6 UAV ir sparnuotąsias raketas.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, Didžiosios Britanijos gynybos ministerija mano, kad Rusijos Federacijos pajėgų puolimas Ukrainoje sulėtėjo dėl nesugebėjimo perimti oro erdvės kontrolės.

„Rusija nesugebėjo įgyti kontrolės ore ir daugiausia remiasi nuotoliniais ginklais, paleistais iš saugios zonos Rusijos oro erdvėje, kad pasiektų taikinius Ukrainoje“, – sakoma Gynybos ministerijos pranešime.

 

JT duomenimis, Ukrainoje įsibrovėliai jau nužudė daugiau nei 900 civilių.

„Dauguma civilių žuvo panaudojus sprogstamuosius ginklus, kurių sunaikinimo plotas yra didelis, įskaitant sunkiosios artilerijos apšaudymą ir daugkartinio paleidimo raketų sistemas bei oro antskrydžius“, – pažymėjo JT.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: