Kodėl „Renault“ grįžta į Rusiją? Prisidėjo ir Prancūzijos valdžia  ()

Nors dauguma Europos automobilių gamintojų nusisuka nuo Rusijos, „Renault“ atnaujina savo gamyklos Maskvoje darbą. Kodėl?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-22 Kodėl „Renault“ grįžta į Rusiją? Prisidėjo ir Prancūzijos valdžia  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Renault“ sustabdė savo Maskvos gamyklos darbą praeitą mėnesį, vos tik Rusija užpuolė Ukrainą. Tiesa, tuomet „Renault“ teigė, kad gamyklos darbas stabdomas laikinai dėl iškilusių logistikos problemų. Dabar „Renault“ darbas Maskvoje atnaujinamas ir tai, žinoma, sukėlė nemažai pasipiktinimo.

Kai Vakarai stengiasi izoliuoti agresyvią Rusiją ir sukelti jai stiprų ekonominį skausmą, „Renault“ atnaujina automobilių gamybą Maskvoje. Be to, „Reuters“ praneša, kad šį „Renault“ žingsnį palaimino ir Prancūzijos Vyriausybė, kuriai priklauso kiek daugiau nei 15 % koncerno akcijų.

Bet kodėl „Renault“ grįžta į Rusiją? Tiksliau, kodėl nepasitraukia, kai kitiems automobilių gamintojams šis sprendimas atrodo lengvesnis?

Nuo 2016-ųjų „Renault“ priklauso du trečdaliai „Avtovaz“ akcijų. 2021 metais „Avtovaz“ pardavė apie 350 tūkstančių automobilių. Šie pardavimai sudarė 12 % viso „Renault“ metinio uždarbio. Prie to pridėkite ir tai, kad Rusijoje „Renault“ turi apie 40 tūkstančių darbuotojų, ir greitai suprasite, kad ne visiems gamintojams vienodai lengva palikti šią rinką. Tiksliau, tikriausiai nerasite kito Vakarų automobilių gamintojo, kuriam Rusiją palikti būtų taip sunku.

 

Bet kuriuo atveju, „Renault“ sulauks daug kritikos. Šveicarijos maisto ir gėrimų korporacija „Nestlé“ sulaukė ir paties Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kritikos, nes kompanija Rusijoje nenutraukė savo produktų pardavimų. Nors „Nestlé“ teigia, kad savo darbą Rusijoje stipriai sumažino ir dabar parduoda tik būtiniausias prekes bei ten nebeuždirba pelno, „Nestlé“ ir toliau raginama priimti drąsų sprendimą.

„Renault“ Rusijoje irgi nedirba taip, kaip prieš karą, nes sankcijos ir besitęsianti lustų krizė riboja būtinų komponentų importą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(26)
(-16)

Komentarai ()