[Žinios trumpai] Vokietijos energetikos giganto kirtis Putinui: kol tokia Rusijos valdžia - jokių naujų sutarčių  (1)

EnBW sustiprino pastangas sumažinti Rusijos anglies ir dujų tiekimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-26 [Žinios trumpai] Vokietijos energetikos giganto kirtis Putinui: kol tokia Rusijos valdžia - jokių naujų sutarčių  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Energetikos bendrovė EnBW, trečia pagal dydį Vokietijos energetikos bendrovė, pareiškė nesudarysianti naujų anglies ir dujų sutarčių su Rusija tol, kol jos prezidentas bus Vladimiras Putinas.

Apie tai rašo „Reuters“, remdamasi bendrovės vykdomojo direktoriaus Franko Mastio žodžiais.

„Jokių naujų tiekimo sutarčių su Rusija, esant tokiai vadovybei, nebus“, – grupės spaudos konferencijoje žurnalistams sakė Mastio.

Be to, EnBW sustiprino pastangas sumažinti Rusijos anglies ir dujų tiekimą, tačiau teigė, kad negali kompensuoti staigaus importo sustabdymo, kaip tai padarė didesni konkurentai RWE ir E.ON.

Bendrovės vykdomasis direktorius pažymėjo, kad visiškas pirkimų pakeitimas per trumpą laiką, praradus rusiškas dujas, jų įmonei, kaip ir daugumai rinkos dalyvių, yra neįgyvendinamas, pridūrė, kad Vokietija kurį laiką bus priklausoma nuo dujų importo iš Rusijos.

Apie EnBW. Tai yra trečia pagal dydį Vokietijos energetikos įmonė po RWE ir E.ON. Šios įmonės taip pat sumažino energijos išteklių pirkimą iš Rusijos Federacijos.

 

Bendrovės duomenimis, 2021 metais EnBW įsigijo 495 teravatvalandes dujų, iš kurių penktadalis – iš Rusijos, ir 4,2 mln. tonų akmens anglių, o Rusijos dalis viršijo 85 proc.

Primename, kad anksčiau Putinas įsakė „Gazprom“ visus mokėjimus už dujų tiekimą „nedraugiškoms šalims“ priimti tik rubliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai (1)