[Žinios trumpai] Nacių metodai: Rusija okupuotose teritorijose naikina Ukrainos istorijos knygas – ypač taikomasi į vieną knygą  (2)

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas ketvirtadienį pareiškė, kad Rusijos karo policija okupuotose Luhansko, Donecko, Černigovo ir Sumų srityse naikina iš bibliotekų ukrainiečių literatūros ir istorijos vadovėlius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenės štabo „Facebook“ įraše rašoma, kad Ukrainos gynybos ministerijos Centrinė žvalgybos valdyba pranešė, kad Rusijos policijos padaliniai tuose regionuose pašalino „istorinę ir meninę literatūrą, kuri neatitinka Kremliaus propagandos įrašų“.

„Facebook“ žinutėje teigiama, kad konfiskuojamos knygos, apimančios tokias temas kaip 2013-2014 m. Maidano sukilimo protestai, taip pat istorijos knygų apie išsivadavimo judėjimus ir raštai, susiję su ginčijamais Donecko ir Luhansko regionais.

Ukrainos generalinis štabas „Facebook“ žinutėje rašė, kad knygos, kurias rusai laiko „ekstremistinėmis“, „arba išimamos, sunaikinamos vietoje arba išvežamos nežinoma kryptimi“.

„Konfiskuojami mokykliniai Ukrainos istorijos vadovėliai, mokslinė ir populiarioji istorinė literatūra yra susijusi su „ekstremistine“ literatūra“, – rašė Generalinis štabas.

Į „Facebook“ įrašą taip pat buvo įtrauktas Ukrainos didvyrių ir politikų pavardžių sąrašas, kurį, kaip teigiama, tariamai draudžiama skelbti regionų okupantams. Viena knyga, kuri konkrečiai minima kaip ieškoma Rusijos karo policijos padalinių, yra Vakhtanga Kipiani „Vasylio Stuso byla“. Šioje negrožinėje knygoje išsamiai aprašoma sovietų režimo įkalinto ukrainiečių poeto baudžiamoji byla.

 

Į savo postą Generalinis štabas įtraukė nuotrauką, kurioje 1933 metais Berlyne nacių kariuomenė ir simpatizuojantys nacių partijai degino knygas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(3)
(7)

Komentarai (2)